Vayèna prematuur geboren met 30 weken, Langeland Ziekenhuis, gebroken vliezen, weeenremmers, longrijping, LUMC, couveuse, sonde

Vayèna

Vayèna prematuur geboren met 30 weken, Langeland Ziekenhuis, gebroken vliezen, weeenremmers, longrijping, LUMC, couveuse, sonde

 
Op donderdag 11 april ging ik op bezoek bij Vayèna en haar mama in het Langeland Ziekenhuis, Zoetermeer. Papa had door alle hectiek er niet op gerekend dat onze afspraak door ging en had helaas een werk afspraak. Dat kan ik me goed voorstellen, want Vayèna lag sinds haar geboorte al in haar derde ziekenhuis. En daar ging al behoorlijk was gereis aan vooraf.

Met 29 weken zwangerschap braken de vliezen. Het middelste zusje was ook prematuur, maar niet zó vroeg, dus de schrik zat er wel in. Op advies van de gynaecoloog ging mama meteen naar het ziekenhuis in Zoetermeer. Daar werd ze meteen per ambulance naar het ziekenhuis in Amsterdam vervoerd. Dichterbij was geen plek. Na een paar dagen ziekenhuis met weeënremmers en longrijpers mocht mama toch weer naar huis. Een vreemd idee omdat Vayèna ook nog in stuit lag. Thuis werden de weeën toch sterker en na een dag werd Vayèna met 30 weken geboren in het LUMC, Leiden. Het was een voorspoedige bevalling en daar was ze dan, een klein en dapper meisje van 1400 gram die het super goed deed. Zo goed zelfs, dat ze al snel werd overgeplaatst naar het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. En nog voordat we de Earlybirds shoot hadden, werd Vayèna overgeplaatst naar het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer. Hele mooie stapjes voor zo’n klein meisje en elke keer een stapje dichter naar huis.

Op de dag van de shoot was Vayèna drie weken oud en mocht ze zelfs van de couveuse over naar een bedje en haar eerste kleertjes aan. Weer een stapje in de goede richting! Mama was zo relaxed, ze verzorgde haar en deed haar nieuwe kleertjes aan. Wat een geluk spatte ervan af! Na een half flesje viel Vayèna heerlijk in slaap bij mama en kreeg ze de rest via de sonde.

Lief dapper meisje, wat ben je ongelooflijk sterk. Als je zo door gaat, mag je vast snel met je ouders en zussen mee naar huis! Dan is deze ziekenhuis hectiek ook achter de rug, daar is je mama echt wel aan toe met drie kleine meisjes nu.

Namens Stichting Earlybirds,
Rachel Viersma

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.