Tyler prematuur geboren 33 weken placenta praevia

Tyler

Tyler prematuur geboren 33 weken placenta praevia

 

Niet zo lang geleden heb ik foto’s gemaakt van Tyler in het Diakonessen ziekenhuis. Op deze afdeling hebben ze een aparte kamer waar we foto’s mogen maken. Dat is heel fijn. Je hebt de ruimte en bent niemand anders tot last.
Ook zijn oudere broertje en zusje kregen vrij van school om erbij te mogen zijn. Dat was wel heel erg leuk!

Het gaat nu heel goed met Tyler en hij mocht precies 4 weken na zijn geboorte naar huis. En hij groeit heel hard.

***********

Verhaal moeder:

Na 19 weken bloedverlies is er placenta praevia geconstateerd. Tien weken bleef het rustig, met nog de kans dat de placenta met het groeien van de baarmoeder omhoog getrokken zou worden. Dit bleek uiteindelijk niet voldoende te zijn. Met 31 weken en 6 dagen zwangerschap ben ik opgenomen in het WKZ i.v.m bloedverlies. Na longrijping prikken gehad te hebben en 5 dagen bedrust, mocht ik weer naar huis om vervolgens weer 4 dagen later in het ziekenhuis opgenomen te worden met lichte weeën en bloedverlies. Dit werd onder controle gehouden met weeën-remmers. Na 24 uur werd deze behandeling gestopt, maar helaas kwamen de weeën en het bloedverlies terug.

Uiteindelijk is Tyler met 33.3 weken middels een spoedkeizersnede onder algehele narcose geboren. Het was niet verantwoord om hier nog langer mee te wachten. Het was even een moeilijke start, door de narcose en spierverslappers die toegediend waren omdat de baarmoeder heftig samen trok en Tyler nog niet uit mijn buik was.
Oh, wat was ik bang dat Tyler het niet zou redden, gelukkig ging het prima met de kleine man en werd ik 2 uur na de operatie naar hem toe gebracht. En kon ik heel fijn even met hem buidelen.

De eerste weken waren emotioneel, je voelt je zo afhankelijk, onervaren en onzeker. We werden goed begeleid door de verpleging. En Tyler deed het zo goed dat hij na 2 weken over geplaatst werd naar het Diakonessenhuis. Daar heeft hij nog 2 weken gelegen om te groeien en te leren drinken.

15 juni was de grote dag! Tyler mocht mee naar huis en daar begon ons grote avontuur met z’n vijven!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.