Tygo prematuur geboren met 30 weken en 6 dagen, CWZ Nijmegen, sondevoeding, gebroken vliezen, weeen, couveuse

Tygo

Tygo prematuur geboren met 30 weken en 6 dagen, CWZ Nijmegen, sondevoeding, gebroken vliezen, weeen, couveuse
Op 5 augustus mocht ik naar Tygo in het CWZ in Nijmegen. Je papa en mama zaten al helemaal klaar, te wachten op de reportage. Wat een geluk had ik dat ik je mocht fotograferen terwijl je heerlijk in bad ging! Eigenlijk dacht jij daar wel iets anders over Tygo, want zo heel erg leuk vond je het badje niet 😉 Snel er weer uit en heerlijk worden vertroeteld door papa en mama. Je mooiste kleren aan en ondertussen werd ik getrakteerd door jouw prachtige blikken. Recht in de camera! Volgens mij ben je stiekem een fotomodel in de dop. Daarna lekker drinken bij mama, wat deed je dat knap! Je blijkt dan ook goed te groeien. Zo goed dat ik pas van papa en mama mocht horen dat de sonde niet meer nodig is.

Lieve Tygo, groei en wordt sterk… en dan… fijn met papa en mama mee naar huis, genieten!

___________________

Van de ouders

De nacht van 16 juni, ik was 29 weken. Je bent zo druk in mijn buik dat ik dacht dat je tegen mijn blaas schopte waardoor ik urine verloor. Niets is minder waar. De volgende dag werd bekend, na een doorverwijzing van de verloskundige voor een extra controle in het CWZ, dat mijn vliezen gebroken waren (er zat een scheurtje waardoor ik scheuten vruchtwater verloor) Vanaf nu mocht ik alleen op bed liggen, in de hoop dat ik geen weeën zou krijgen.

28 juni: 30 weken + 5 dagen. ‘s Middags kreeg ik weeën. Alle toeters en bellen gingen af bij de verloskundigen, de infusen met medicatie begonnen te lopen en ik kon over naar het Radboud ziekenhuis. De hele avond/nacht en volgende ochtend had ik weeën maar gelukkig geen ontsluiting.

29 juni: de weeën zakten aan het einde van de ochtend af en begonnen aan het einde van de middag weer. Ik kreeg verhoging, mijn bloedwaarden stegen en ik kreeg ontsluiting. Het was duidelijk, je zou vanavond nog ter wereld komen, het OK team stond al klaar.

En in eens ben je daar dan, mijn klein dapper ventje, onze Tygo, wat is hij mooi! 2 weken in spanning door gemaakt op de IC afdeling, ondanks dat je daar niet moet liggen is het personeel daar erg fijn. Tygo maakte elke dag stapjes vooruit, en mocht verhuizen naar couveuse afdeling in het CWZ. Nu inmiddels, 12 augustus, is Tygo 37 weken. Zijn we nog hier, maar het einde is in zicht. Tygo doet het ontzettend goed. Wat een heftige tijd van ons leven is dit, maar gelukkig hebben we vanaf dag 1 dat Tygo in ons leven is, genoten van hem en van elkaar als gezin.

Wat mooi dat Earlybirds bestaat. Esther heeft ons verrijkt met hele mooie foto’s, mooie herinneringen laten vast leggen waar we erg dankbaar voor zijn.

3 antwoorden
 1. Marjoleine
  Marjoleine zegt:

  Wat zijn deze foto’s mooi en wat ben ik blij voor jullie dat ze gemaakt zijn. Dit is een mooi aandenken in deze spannende tijd! Vanaf nu mogen jullie ook lekker genieten van Tygo! Geniet ervan want de tijd vliegt voorbij!!!

  Dikke kus van ons

  Beantwoorden
 2. Jolanda Haverhoek
  Jolanda Haverhoek zegt:

  Lieve kanjers, wat een geweldig mooie foto’s van jullie Tygo. Wat een doorzetter en vechter. Geniet van de thuiskomst, zullen gedenkwaardige dagen en weken zijn geweest. Mooi initiatief van early birds. Tot gauw, alle liefs ????

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.