Tycho prematuur, geboren met 33 weken, weeen, ontsluiting, gebroken vliezen, NICU, zuurstof, sondevoeding

Tycho

Tycho prematuur, geboren met 33 weken, weeen, ontsluiting, gebroken vliezen, NICU, zuurstof, sondevoeding
Via oma kwam Tycho in aanmerking voor een Earlybird reportage, omdat oma al een hoop birdjes voor de stichting heeft gehaakt. Dankbaar maakten papa Henk en mama Lisa dan ook gebruik van de mogelijkheid tot een reportage.

Tycho kwam naar de wereld gluren op 28 augustus 2016, toen hij 33 weken jong was. Lisa vertelt dat ze de kleine man in de nacht van 27 augustus ineens niet meer voelde bewegen. Ze volgde gelijk haar intuïtie en kwam in actie. Toen ze de middag erna, op de fiets (!), naar het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar ging, had ze nog geen weeën gevoeld. Toch bleek Lisa al 2 cm ontsluiting te hebben. Aan het begin van de volgende nacht braken haar vliezen en voelde ze wel degelijk de weeën komen. Gelukkig voor haar was dit van korte duur, want een uur later is Tycho geboren!

Papa is door zijn werk veel weg, maar was er gelukkig net op tijd bij, ondanks dat hij vlak voor HET moment net van plan was om naar een bedrijfsfeest te gaan.

Tycho maakt een vliegende start en mag na 1,5 dag al van de intensive care unit naar een lekker bedje. De extra zuurstof toediening kon gauw stoppen en op de dag van de fotoreportage, 17 september, mocht de sondevoedingslang eruit blijven. Hier had Tycho toch al genoeg van, want deze trok hij er soms uit. De monitor kon afgekoppeld worden, niet meer nodig om hem continu in de gaten te houden doordat hij het zo goed doet. Heel vreemd, maar fijn dat Tycho ineens ‘draadloos’ is, geven papa en mama aan. Als Tycho zo doorgaat en goed zelf blijft drinken, mag hij binnen een week naar huis.

Ik wens Henk en Lisa alle geluk met hun knappe Tycho, veel plezier met het leren kennen van jullie mannetje!

Warme groet, Linda Olthoff

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.