Ties prematuur geboren met 31 weken en 3 dagen, hoge bloeddruk, WKZ, CTG, zwangerschapvergiftiging, couveuse, CPAP, antibiotica

Ties

Ties prematuur geboren met 31 weken en 3 dagen, hoge bloeddruk, WKZ, CTG, zwangerschapvergiftiging, couveuse, CPAP, antibiotica
Van de fotograaf:

Dinsdag 22 november mocht ik de kleine Ties fotograferen. Wat een mooi lief rustig mannetje ben je. Soms leek het wel alsof je zwaaide. Tijdens het fotograferen vond je alles wel prima, we hebben dan ook best veel verschillende foto’s kunnen maken. Van jou alleen, en natuurlijk met paps en mams. Het was prachtig!

Lieve Ties, gauw sterker worden dan mag je vast snel naar je eigen huis.

————–

Van de ouders van Ties:

Onze mooie zoon Ties is 30 oktober geboren na een zwangerschap van 31+3.

Ik had in het begin van de zwangerschap al een hoge bloeddruk. Daarbij is de placenta niet volledig ontwikkelt. Waardoor het niet de werking kon doen zoals ‘t hoort. Ties groeide niet goed. Hij stuurde al datgene wat via de navelstreng binnen kwam naar belangrijke organen. Zoals hart, lever en hersenen. Hiervoor heb ik een week in het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis gelegen waar hij heel erg in de gaten werd gehouden door middel van ctg en echo’s. Ook mijn bloeddruk werd flink onder controle gehouden. Ties deed het in de buik weer goed. Hij was wat minder druk om alles naar zijn hersenen, hart en lever te sturen. We mochten naar huis. Wat een opluchting!

Ik moest thuis zelf een ctg uitvoeren en bloeddruk meten. Het apparaat voor de bloeddruk gaf 2x zoveel aan waardoor we alsnog steeds heen en weer moesten. Gelukkig kon ik de bloeddruk in het ziekenhuis in Apeldoorn doen. Na een halve week thuis was ik weer in het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis in Utrecht. Er werd vermoed dat ik zwangerschapsvergiftiging had. Getest en het klopte. Wij waren natuurlijk helemaal overdonderd en heel verdrietig. Gelukkig was de arts (in opleiding) heel rustig en kregen wij de tijd om het even te verwerken. Voor zover dat kan. Weer opgenomen.

Ik werd zieker en zieker. Ik kreeg een pijnlijk lichaam. Ik kon zelf bijna niks meer. Ik moest geholpen worden met douchen ik kon het niet meer zelf. Aan een infuus met magnesium en vocht. Het leek wat beter te gaan. Tot weer hetzelfde ritueel gebeurde. De gyneacoloog besloot op zondag ochtend dat als mijn bloeddruk te hoog zou zijn om 14.00 uur, dan zou de kleine man gehaald worden. Inderdaad bloeddruk te hoog en hij werd gehaald.

Het ging allemaal zo snel. Gelukkig hadden wij allebei onze ouders die ons heel fijn steunden en elkaar!! Toen Ties werd geboren huilde hij. Wij waren allebei opgelucht. Hij doet het!! Ties werd even aan ons laten zien. En werd aan de kinderarts mee gegeven. Die heeft hem helemaal onderzocht. Op naar de IC op de couveuse afdeling. In de couveuse een infuus met antibiotica ( ik draag een bacterie bij me helaas) Ties kreeg CPAP. Na een aantal dagen mocht hij al over na de HC. Wauw! Dat had niemand al verwacht. Nadat hij was overgeplaats kreeg hij een aantal dagen later een flow snor. Hij deed het allemaal fantastisch!! Hij groeit heel goed! Na een week op de HC mocht hij over naar het ziekenhuis in Apeldoorn. Het ging allemaal zo snel!

Inmiddels is Ties van de couveuse over naar een warmte bedje. En groeit onwijs goed! Bij de geboorte was hij 37 cm en woog 1260 gram. Inmiddels is hij zo’n 44 cm en weegt hij 2060 gram en gaat zelf al wat drinken.

Wij zijn heel blij met de beslissing van de artsen! Wij zijn heel erg trots op onze kanjer! En wij zijn heel erg blij met alle mensen die ons hebben gesteunt! Wij wensen alle ouders die in het zelfde schuitje of andere situaties zitten heel veel sterkte! Houd moed het komt goed!

Groet, Remco en Jeanine

3 antwoorden
 1. Remko en Joke
  Remko en Joke zegt:

  Wij als ouders hebben dit verhaal van dichtbij meegemaakt, en hebben ervaren hoe twee jonge mensen zo geweldig zijn gegroeid in hun omgang met de situatie en voor elkaar. We zijn er heel dankbaar voor.

  Remko en Joke

  Beantwoorden
  • Wil Rouwendal
   Wil Rouwendal zegt:

   Mooi dat je je verhaal hebt opgeschreven Jeanine. Fijn dat jullie het zo goed doen met z’n drietjes. Wat een heftig verhaal, gelukkig met een mooie afloop. Jullie mogen trots zijn op Ties maar ook op jullie zelf. Het is niet niks Xx

   Beantwoorden
 2. truus harwig
  truus harwig zegt:

  Geweldig goed dat het in vertrouwen allemaal gebeurd is en dankbaar voor het resultaat. Wat een dapper vechtertje die Ties. Gefeliciteerd ouders en grootouders. Vrede en alle goeds gewenst.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.