Thomas & Emily prematuur geboren met 31 weken en 1 dag, tweeling, couveuse, sonde, spoedkeizersnede, NICU

Thomas & Emily


Thomas & Emily prematuur geboren met 31 weken en 1 dag, tweeling, couveuse, sonde, spoedkeizersnede, NICU

Zwanger zijn van een tweeling is niet niks en kan best pittig zijn maar zorgt in de meeste gevallen niet direct voor problemen. Een verkeerd liggende placenta zorgde al gedurende de hele zwangerschap voor momenten van licht bloed verlies. We hoopte dat dit buiten dat het vervelend was niet tot problemen zou leiden. Maar helaas was dat niet het geval.

Met 31 weken zwangerschap werd ik opgenomen in het ziekenhuis door alweer bloed verlies in de hoop tijd te rekken met de hoop in ieder geval 32 weken te halen zodat ze niet naar de NICU hoefde te gaan. Maar met de hoop natuurlijk nog heel wat meer weken te rekken. Helaas begon ik met 31.1 zo heftig te bloeden dat er al heel snel besloten werd tot een spoedkeizersnede.

De operatie verliep goed en na de geboorte werden de kindjes overgebracht nu de NICU in het VU waar ze een week verbleven. Dit was voor ons de meest zware en heftige periode van ons leven. De kindjes deden het vanaf het begin af aan erg goed en daar haalde we veel kracht uit. In deze zware tijd halen we het geluk uit de kleine stapjes vooruit. Na een week mochten ze weer terug naar het ziekenhuis bij ons in de buurt en dat wat heel fijn omdat het veel tijd en energie scheelde. Maar het idee dat ze al weer een stapje dichter bij huis waren was een geweldig gevoel.

Vandaag hebben we de eerste foto’s van de fotoshoot van Earlybirds binnen gekregen. Deze waren echt prachtig!! Deze foto’s betekenen erg veel voor ons omdat ze goed in kaart brengen hoe deze periode voor ons is. Mooi, kwetsbaar, bijzonder, verdrietig maar alles met veel liefde. Het krijgen van deze foto’s is weer een voorbeeld van zo’n geluksmomentje in deze zware tijd.

Nogmaals heel erg bedankt!
Groetjes Vincent en Charlotte

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.