Thomas prematuur geboren met 28 weken en 1 dag, Radboud Nijmegen, NICU, HELLP, keizersnede, ruggenprik, buidelen, CPAP, sonde

Thomas

Thomas prematuur geboren met 28 weken en 1 dag, Radboud Nijmegen, NICU, HELLP, keizersnede, ruggenprik, buidelen, CPAP, sonde

 
Met veel warmte werd ik ontvangen door moeder in de ontvangstruimte van het Radboud Ziekenhuis. Ze vertelde dat Thomas al een sprong heeft gemaakt door van de NICU naar de iets minder intensieve zorg overgeplaatst te zijn op de afdeling. Het is een sterk kereltje. Dat belooft veel goeds voor de nabije toekomst.

Thomas is geboren met 28 weken en 1 dag. Moeder lag een dag in het ziekenhuis toen haar bloeddruk alarmerend steeg en er sprake bleek van HELPP. Met spoed is Thomas met een keizersnede gehaald. Gelukkig kon moeder nog een ruggenprik krijgen waardoor ze het bewust heeft meegemaakt. Moeder vertelt dat ze angstige eerste dagen hebben gehad doordat Thomas op onverklaarbare wijze een infectie heeft opgelopen en het heel erg slecht met hem ging. Hij was zo ziek dat ouders de geboorte van Thomas maar nauwelijks de wereld in durven te brengen.

Tijdens de verzorging was van deze angst niks te merken. Vol vertrouwen wassen ze Thomas en verschonen ze zijn luiertje. Zus Linsey van 13 is ook bij de verzorging aanwezig al vindt zij het nog heel erg spannend en blijft ze op de achtergrond toekijken. Grote broer kon er vandaag niet bij zijn.

Vandaag is het de dag dat papa mag buidelen met Thomas. Ouders buidelen dagelijks met hem en wisselen het onderling met de dag af. Thomas heeft nog een CPAP en een sonde. Wanneer hij wat stabieler wordt zal hij overgeplaatst mogen worden naar een streekziekenhuis. Nog een paar weekjes volhouden Thomas (en papa en mama).

—————

Van de ouders:

Thomas was op de dag van de fotoshoot precies 1 maand oud! Een mooie dag om bij stil te staan! Merel heel erg bedankt voor je komst en de mooie foto’s! Dikke kus van ons!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.