Thijs

Thijs

 

Op zondag 2 november mocht ik voor Stichting Earlybirds naar het St. Jansdal in Harderwijk om kleine Thijs en zijn ouders te fotograferen. Als ik klop op de deur en de schuifdeur open doe zitten Karin en Folkert mij al op te wachten. Ze zijn ook net aangekomen. Ze begroeten mij hartelijk. Na me voorgesteld te hebben en kleine Thijs bewonderd te hebben hebben we het samen even over wat er allemaal gebeurd is de afgelopen weken. Ze vertelt:

Thijs werd begin oktober geboren na een zwangerschap van bijna 32 weken. Na wat bloedverlies blijkt in het ziekenhuis dat mama Karin al wat ontsluiting te hebben en wordt ze opgenomen. Ze krijgt weeenremmers om een eventueel ophanden zijnde bevalling uit te stellen en Thijs krijg medicatie voor de longrijping toegediend. Aanvankelijk lijkt het erop dat Karin weer naar huis mag maar nadat zij wederom bloed verliest is dat helaas niet meer aan de orde en moet zij blijven en zelfs naar Zwolle, omdat voor de 32 weken bevallen niet in Harderwijk mag. De bevalling zet door en ‘s nachts wordt Thijs, na een voorspoedige bevalling geboren in de Isala Kliniek in Zwolle.

Waarom de geboorte zich eerder aandiende weten ze niet precies. Thijs is gelukkig bij de geboorte -voor de termijn van de zwangerschap- al goed op gewicht en ook in de weken daarna groeit hij voorspoedig. Als ik kom is hij al helemaal van de beademing en de monitor af en heeft hij ook geen sonde meer. Hij drinkt al zijn flesjes goed leeg, is lekker rustig en groeit erg goed. Zo goed dat hij de dag na de reportage naar huis mag!

Lieve Thijs,

Wat ben je een mooi mannetje. Groei maar lekker door en ik hoop dat ik je nog een keer voorbij zie huppelen tussen een trotse papa en mama in. Want trots, dat zijn ze op jou! En je mag best weten, ook al ken je me dan niet, mijn hart zal dan een sprongetje maken!

Lieve groetjes,
Kristie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.