Tess & Lynn

Op 9 augustus mocht ik langs in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp om de tweeling Tess en Lynn op de foto te zetten. Deze tweeling is geboren met een zwangerschapstermijn van 28 weken en vandaag zijn ze alweer bijna 7 weken oud als ik langskom.

Intussen hebben de meiden al aardig wat verhuizingen achter de rug, want dit is alweer het derde ziekenhuis waar ze liggen. Gelukkig komen ze letterlijk steeds dichterbij huis, want ook dat zal niet lang meer duren. Ze doen het namelijk hartstikke goed. Als ik binnenkom valt het mij al gelijk op dat ze niet meer aan de monitor liggen wat al een heel goed teken is.
Verder vertellen de ouders dat de meiden nog iets groter en sterker moeten worden om zeker te zijn dat ze straks goed hun flesjes kunnen leegdrinken. De weg naar huis komt daardoor steeds dichterbij.

De zwangerschap van een tweeling is altijd al met risico’s en zo bleek dat ook bij deze zwangerschap. Met vele controles werd moeder en de meiden nauwlettend in de gaten gehouden. Ook werd steeds de baarmoedermond opgemeten om te zien of daar iets gaande was. Helaas bleek dat steeds dunner te worden en werd per week een mijlpaal behaald als er nog niets gebeurde. In week 28 was er bij moeder toch twijfels of ze naar het ziekenhuis moest bellen, want het voelde niet helemaal goed. Ergens in gedachte zou het waarschijnlijk wel meevallen, want tot nu toe was dat steeds het geval. Uit voorzorg toch maar gebeld en na een controle was de baarmoedermond nog maar 1 mm dik. Er hoefde niet veel meer te gebeuren of de bevalling zou echt gaan beginnen. Alles werd klaargemaakt en werden de meiden niet veel later geboren.

Nu alweer heel wat weken later en was het tijdens de shoot heel mooi om te zien hoe de meiden op elkaar reageerden. Ze mochten op het laatst samen in een wiegje en je zag ze beiden rustiger worden en elkaar opzoeken met hun handjes. Het waren mooie en fijne momenten om vast te leggen.

Ik wens Tess en Lynn, hun grote broer en trotse ouders alle geluk van de wereld!

Liefs Eveline

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.