Sven prematuur geboren

Sven

Sven prematuur geboren

Van de fotograaf:

Begin december mocht ik een reportage maken van Sven. Sven heeft samen met zijn ouders al een heel avontuur beleefd in Frankrijk. Want tijdens de vakantie kreeg zijn mama zwangerschapsvergiftiging, en met 27 weken werd deze kleine, knappe jongen dus al geboren. Na bijna twee maanden in Frankrijk in het ziekenhuis te hebben gelegen, liggen ze nu in Utrecht. Nog een paar weekjes aansterken en dan hopelijk voor de kerst écht thuis!

Van de ouders:

Sven Balsters | 27-09-2021 | Geboren in Frankrijk

Begin september was het plan om nog even twee weken te gaan genieten in het zonnige Zuid-Frankrijk voordat onze zoon geboren zou worden. Met 25 weken zwangerschap en geen enkele belemmeringen zichtbaar tijdens de reguliere controles was ons plan om lekker op vakantie te gaan en wilden we terugkomen met de naam voor onze zoon. Na de vakantie zouden we dan lekker aan de slag gaan met de kinderkamer en het aanschaffen van alle spulletjes. Helaas werd Melanie na de eerste week vakantie erg ziek, dit bleek acute pre-eclampsie te zijn, oftewel zwangerschapsvergiftiging die zich uitte in een gevaarlijk hoge bloeddruk. Onze vakantie veranderde in een nachtmerrie en per helikopter belandde Melanie in Nice in het ziekenhuis waar onze zoon Sven, na een week alles te hebben gerekt, na 27 weken zwangerschap werd geboren met een gewicht van 700 gram.

De eerste weken waren een rollercoaster omdat het onzeker was hoe het zou gaan met Sven, we ver weg waren van familie en vrienden en de Franse taal niet spraken. Gelukkig werd de situatie van Sven snel stabiel en was het personeel ontzettend lief voor ons. Ze probeerden zo goed mogelijk om met ons te communiceren en sommige verpleegkundigen kwamen zelfs met woordenboekjes naar het werk. Tijdens de opname van Sven in Frankrijk verbleven we in een hotel net zo lang totdat hij sterk genoeg was om met een luchtambulance naar Nederland te vliegen. Na ruim 6 weken werd Sven sterk genoeg bevonden om de reis terug naar Nederland te gaan ondernemen. In Nederland heeft Sven nog 4 weken in het ziekenhuis gelegen voordat hij vorige week eindelijk, na totaal 11 weken in twee ziekenhuizen, mee naar huis mocht. Sven is klein maar gelukkig ontzettend sterk. Wat een avontuur en wat was het fijn dat Danielle bij ons in het ziekenhuis langs kwam om een fotoreportage te maken. We zijn jou, Danielle erg dankbaar voor deze blijvende herinneringen van deze heftige periode die wij ons leven niet zullen vergeten.

Liefs, Ruben & Melanie

1 antwoord
 1. P. Nauta
  P. Nauta zegt:

  Lieve dappere Sven en ouders! Heel veel liefde en geluk toegewenst.. en hopelijk nu een tijd van verwerken, bijkomen en bovenal genieten!
  ??
  Jouw naam genootje staat hier ook op de website. ( Sven 3 januari 2019) uitgegroeid tot een heerlijke eigenwijze peuter..

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.