Stiebe prematuur 27 weken hevig bloedverlies spoedkeizersnede NICU

Stiebe

Stiebe prematuur 27 weken hevig bloedverlies spoedkeizersnede NICU

Lieve Stiebe,

Het bracht wat zoden aan de dijk om langs te komen. Als Earlybirds fotografen gaan we vrijwillig op pad en het is niet altijd eenvoudig om de reportages in onze drukke agenda’s in te plannen. Maar uitstel was geen afstel en uiteindelijk kwam ik bij je voor een super fijne reportage samen met je mama en papa. Je was al ruim twee maandjes oud en al een ferm bazeke van ruim 3 kilo. Ik was helemaal onder de indruk van je verhaal. Wat een geluk heb je met je mama en papa en zij met jou. En hoe jong je ook bent, je lijkt al heel goed te weten wat je wil. Je had geen tijd om op je papa te wachten bij de geboorte, hij kwam net te laat. En ook tijdens de fotoreportage ging je stiekem al de andere kant op kijken. Ik denk dat je een jongen met humor wordt en vooral een echte vechter die recht op zijn doel af gaat!

Lieve knuffels,
Natasja.

********

De ouders:

De eerste weken van mijn zwangerschap waren mijn vriend en ik zo blij dat we een kindje kregen, ons geluk kon niet op. Helaas kreeg ik na 12 weken ineens hevige buikpijn en enorm veel bloedverlies. We vreesden het ergste! In het ziekenhuis werd ik direct goed onderzocht. Er was een serieuze bloedprop rond mijn baarmoeder gekomen en ik moest medicatie nemen om de baarmoeder te ontspannen en het kindje te beschermen. Ik heb toen twee weken in het ziekenhuis gelegen. Daarna moest ik thuis platte rust nemen en kreeg ik zware medicatie. Helaas heb ik daarna nog meer grote bloedingen gehad en ging ik het ziekenhuis in en uit.

De dokters gaven op een gegeven moment aan dat ze niets meer konden doen en dat we moesten hopen op een mirakel.

Zelf dachten we hier anders over en we zijn toen overgestapt naar een ander ziekenhuis. Hier gaf de dokter aan dat de kans klein was maar dat alles op alles werd gezet om ons kindje te redden. Helaas bleef ik bloedingen krijgen. Ook had ik op een bepaald moment nog maar weinig vruchtwater, waardoor het kindje zich niet meer goed kon bewegen in mijn buik. Op 25 weken en 5 dagen ben ik opgenomen in het ziekenhuis voor longrijping. Ons kindje zou pas levensvatbaar zijn vanaf 26 weken, dus ik moest me houden aan volledige platte rust en veel medicatie.

Op 27 weken en 6 dagen begon ik ineens hevig te bloeden. Ik heb mijn vriend nog gebeld maar toen ging het ineens heel snel. Stiebe is middels een spoedkeizersnede om 11.20 uur geboren met een gewicht van slechts 880 gram.

Nu, drie maanden later, is hij een kereltje van al 3600 gram. Hij heeft enorm moeten vechten, maar het is hem gelukt. Ik ben de dokters en verpleegsters eeuwig dankbaar voor wat ze voor mij en Stiebe gedaan hebben en nu nog altijd doen, want hij ligt nog altijd op NICU.

2 antwoorden
  1. Shana
    Shana zegt:

    Wonderen bestaan! Ik ben zelf opgenomen op 25weken en 6 dagen en onze zoon is geboren op 29 weken. Nu een stevige kerel! Alles komt goed!!! Super mooie foto’s XXX

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.