Sterre prematuur geboren met 35 weken, Isala klinieken Zwolle, syndroom van Down, couveuse

Sterre

Sterre prematuur geboren met 35 weken, Isala klinieken Zwolle, syndroom van Down, couveuse
Lieve kleine Sterre, wat ben je mooi, wat ben je lief, en wat heb je mijn hartje gestolen…

Op 2 februari was ik in de Isala klinieken in Zwolle om Sterre, haar ouders en grote zus te fotograferen. Voor mij toch wel een bijzondere reportage omdat ze een aantal jaren mijn buren zijn geweest.

Sterre is met 35 weken geboren en heeft het syndroom van Down en een gehemeltespleet waar ze waarschijnlijk al vrij snel aan geopereerd zal worden. Natuurlijk was dat even schrikken maar zoals de vader van Sterre me schreef, “Ze is een baby net als elke andere baby. Zacht, warm, knuffelig en schattig… Het is niet jammer, treurig, verdrietig of vervelend maar het is anders. Ze heeft alleen een iets dikkere handleiding dan andere baby’s. En we houden onvoorwaardelijk veel van haar als ouders en als grote zus.”

En wat een prachtig meisje is ze ook met twee hele lieve ouders en een hele trotse grote zus van 11! De liefde straalde er vanaf. En ik weet zeker dat ze in geen mooier gezin terecht had kunnen komen.

Toen ik Sterre fotografeerde was ze een week oud en ze had al flink wat stappen gemaakt! Ze zat alweer boven haar geboortegewicht, was ook al uit de couveuse en lag heerlijk in een wiegje te slapen, en inmiddels is ze ook al van de high-care naar de medium-care gegaan!

Lieve Patrick, Monique, Nina en Sterre, ik wens jullie heel veel liefde en geluk toe met jullie mooie gezinnetje…

Liefs, Mariska

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.