Sterre

Blog Sterre

Tijdens een groei-echo met 24 weken zwangerschap bleek Sterre te klein. De gynaecoloog constateerde te weinig ’flow’ in de navelstreng. In eerste instantie mocht moeder Mirjam nog gewoon thuis blijven en werd zij op afstand gecontroleerd. Op oudjaarsdag werd Mirjam, met 29 weken zwangerschap, toch opgenomen in het Sophia Kinderziekenhuis om zo het kindje beter in de gaten te kunnen houden. Sterre ging steeds minder bewegen in de buik en toen er bij Mirjam een zwangerschapsvergiftiging werd geconstateerd, werd Sterre op 6 januari met behulp van een spoed-keizersnede geboren. Sterre bleek een pittige tante en groeide goed. Op woensdag 20 januari werd zij overgeplaatst naar het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Hierdoor ging het even wat slechter met haar. Gelukkig wende Sterre snel aan haar nieuwe omgeving en ging haar conditie weer vooruit. Op maandag 25 januari werd Sterre het eerste Earlybirdje dat ik mocht fotograferen. Wat een prachtig kindje! Nog heel klein: 1270 gram. Deze ochtend mocht zij bundelen met mama. De moedermelk, die Mirjam eerder had gekolfd, krijgt Sterre door middel van een sonde. Na afloop heeft papa Ramon haar terug gelegd in de couveuse en haar luier verschoond. Terwijl papa nog even knuffelde met zijn meisje, lag Sterre met open oogjes te luisteren naar mama die in gesprek was met de lactatiedeskundige. Erg mooi om te zien… Sterre heeft twee grote broers, die helaas nog niet bij haar mochten komen kijken omdat zij nog geen waterpokken hebben gehad. Ik hoop van harte dat Sterre de komende weken verder zal aansterken. Nog even geduld en dan kan het echte genieten beginnen, samen met haar grote broers! Liefs, Wendy

2 antwoorden
 1. Edjuh
  Edjuh zegt:

  Erg mooi om te zien hoe je hun vast heb gelegd. Sterre is ook bij 2 fantastische ouders terecht gekomen waar ze enorm blij mee mag zijn. Het is idd een vechter en iedereen is enorm trots op het hele gezin. Ook de broers uiteraard.
  Chapeau voor de stichting en iedereen er om heen. Jullie hebben mijn respect. Marjan en Ramon…. Jullie zijn top!

  Beantwoorden
 2. Lammy
  Lammy zegt:

  Prachtige foto’s van een lief klein sterk meisje! Respect voor de fotografe die het gezinnetje zo mooi vast heeft gelegd. Dat is ongetwijfeld een hele mooie herinnering voor straks wanneer de hectiek en spanning rondom de geboorte van Sterre is geluwd en het echte genieten samen met de grote broers thuis kan beginnen.
  Heel fijn om te zien dat mijn NICU troost en ‘houvast’ biedt aan de kleine meid

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.