Sophie prematuur geboren met 35 weken en 2 dagen, weeenremmers, spoedkeizersnede, couveuse, sondevoeding

Sophie

Sophie prematuur geboren met 35 weken en 2 dagen, weeenremmers, spoedkeizersnede, couveuse, sondevoeding
De papa en mama van Sophie hebben een intens en lang ziekenhuistraject gehad voordat Sophie geboren werd. Wekenlang moest er in de gaten worden gehouden hoe het met Sophie ging. Met 25 weken wilde Sophie er echt uit! Maar dit vonden de doktoren veel te vroeg en in het Radboud Nijmegen hebben ze mama aan de weeën remmers gelegd. Daar heeft ze een week gelegen, maar daarna moesten ze elke dag kijken hoe het met Sophie ging. Ze had meerdere dips in haar hartslag en daarom moesten ze elke dag naar UMCG Groningen met en ook nog regelmatig naar LUMC Leiden. Toen ik zei dat het vast een zenuwslopende periode is geweest reageerde deze nuchtere en sterke mama vrij neutraal met: ‘Je went eraan’.

Gelukkig mochten ze vanaf week 32 naar het Antonius te Sneek, om de hoek. Maar Sophie was in nood en moest gehaald worden door middel van een spoed keizersnede. Ze is uiteindelijk op 3 april geboren in plaats van de uitgerekende datum 6 mei. Met 35,2 weken.

Toen ze hoorde dat een ander earlybirdje op de afdeling een fotoshoot kreeg mailde mama erachter aan. Het werd snel in gang gezet en hadden binnen no time een afspraak. Met Sophie ging het ondertussen al heel goed, ze was uit de couveuse en kreeg alleen nog sondevoeding. Ze moest wel veel spugen, maar was tegelijkertijd volgens papa en mama al stuk groter gegroeid! Ze kreeg lekker een badje en was duidelijk fan van papa’s kriebelbaard. Ze genoot volop van al het knuffelen en werd helemaal wakker en volgde het sluitergeluid van mijn camera. Deze wakkere dame wilde alles meemaken!

Toch blijft het nog even spannend voor de papa van mama van Sophie, er moet onderzocht worden of alle complicaties die Sophie had invloed zullen hebben op haar ontwikkeling. Maar voor nu is Sophie meer dan tevreden en kunnen papa en mama ook even rustig adem halen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.