Sonja

“Ik weet nu hoe ingrijpend het is om een vroeggeboren kindje te hebben”

Want baby Sonja wordt ruim voor de geplande keizersnee-datum geboren, na een zwangerschap van 34 weken.
Na dagen van onzekerheid, wel of niet weeën en in welk ziekenhuis is er plaats, wordt op 27 juli jl. Sonja geboren in het SMC in Hardenberg. De keizersnee verloopt voorspoedig en aanvankelijk lijkt Sonja het naar omstandigheden ook goed te doen. Maar dan blijken de problemen met haar longen toch meer zorg nodig te hebben en wordt ze overgebracht naar de NICU van de Isala Klinieken in Zwolle. Daar krijgt ze extra ondersteuning via de CPAP (sprietjes) en medicatie. Het zijn pittige dagen voor de kleine meid en haar ouders, want de eerste dagen is er niet veel verbetering. Maar gelukkig knapt ze op en vanaf dat moment gaan het goed met Sonja. Ze mag weer terug naar het SMC in Hardenberg.
Haar ouders merken dat ze flink ziek is geweest. Veel slapen en rust voor de kleine meid.

Wanneer ze 2 weken en 2 dagen oud is bezoek ik het gezin. Ik word door grote broer Willem (2 jaar) allerhartelijkst welkom geheten. Ik mag zelfs een poging tot bellen blazen doen.

Dan laat Willem zien hoe lief hij zijn zusje vindt. Ze ligt heerlijk even bij hem en hij laat haar natuurlijk ook even zijn favoriete filmpje op de i-pad zien.
Sonja doet het op dit moment heel goed. Had de nacht ervoor goed haar flesjes leeggedronken en ook vanochtend laat ze zien dat ze al goed kan drinken. Ook mooi om te zien hoe ze laat weten dat het genoeg is geweest.
Na de fles nog lekker ff uitbuiken bij papa en dan doet mama haar in bad. Sonja is een alerte baby die alles goed in zich opneemt. En zelfs na een intensieve ochtend van fles drinken en in bad blijft ze in de armen van mama nog helder om zich heenkijken.
Maar het is tijd om bij te tanken en dus gaat ze lekker in haar wiegje.
Hopelijk mag dit mooie gezin binnenkort naar huis! Ik wens jullie een mooie toekomst samen toe!

Een hartelijke groet,

Regina Kappert
Fotograaf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.