Sofine prematuur geboren met 26 weken, LUMC, couveuse, buidelen, CPAP

Sofine

Sofine prematuur geboren met 26 weken, LUMC, couveuse, buidelen, CPAP

 
Van de fotograaf:

Op 5 september mocht ik mijn eerste reportage na de corona-stop weer verzorgen. Met heel veel warmte en dankbaarheid werd ik ontvangen door de ouders in het LUMC. Kleine Sofine werd onverwachts al geboren met 26 weken toen papa en mama op vakantie waren aan de andere kant van Nederland. Na een check omdat mama al de hele dag buikpijn had, bleek de bevalling met 8cm ontsluiting al in volle gang bezig te zijn!

De reportage begon met het vastleggen van Sofine in de couveuse. Toen ik binnenkwam, was de couveuse nog bedekt en lag ze heerlijk te slapen. Ook tijdens de eerste foto’s sliep Sofine nog lekker door. Tijdens de verzorging zag ik soms voorzichtig een oogje opengaan en was ze goed wakker. Papa en mama wisten al precies wat ze moesten doen, alsof ze nooit anders hadden gedaan. Vol liefde maakte ze Sofine schoon en zorgden ze dat de kleine meid niet onrustig werd. Stress-signalen wisten ze meteen te herkennen en het was duidelijk merkbaar dat Sofine rustig werd wanneer papa of mama hun handen om haar heen legden. Omdat Sofine vandaag moest switchen van adem ondersteuning, mocht ze eventjes zonder hulp van de beademing op de foto: zo knap! Nadat de verzorging klaar was, mocht er gebuideld worden. Mooi om te zien hoe papa meteen een lach op zijn gezicht kreeg en hoe de kleine meid al snel tevreden op zijn borst lag.

Lieve Sofine en haar papa en mama: Ik wens jullie heel veel gezondheid en kracht toe! Aan liefde en warmte zal het in ieder geval niet ontbreken in jullie gezin. Bedankt dat ik deze herinnering voor jullie mocht vastleggen!

Liefs, Samantha

—————-

Van de ouders:

Wat een fijne kans om onze dochter Sofine op een rustige manier zo mooi vast te kunnen laten leggen. Samantha was heel betrokken en tegelijkertijd op de achtergrond aanwezig. Je ziet zulke mooie rapportages op de website, maar ik dacht, onze kleine meid ligt nog voornamelijk in de couveuse, aan de Cpap beademing. Ze mag 1 x per dag buidelen, zijn er dan wel mooie foto’s te maken, met zo beperkt licht? Zeker, we vinden resultaat namelijk prachtig, een dierbare herinnering aan ruim 6 weken intensieve zorg. We zijn onder de indruk dat de fotograaf precies heeft weten vast te leggen hoe verliefd we zijn op ons dochtertje tijdens hele gewone zorgmomenten.

Bedankt Earlybirds (en natuurlijk vooral Samantha) voor jullie inzet!
Liefs Laurens en Nirja

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.