Sjoerd

Sjoerd

Op een druilerige maandag reed ik de immens grote parkeergarage van het St Franciscus Gasthuis in Rotterdam binnen. Een kleine deja-vu, want ongeveer 2 jaar eerder reed ik diezelfde parkeergarage binnen om dezelfde afdeling te bezoeken: Neonatologie.

Ik was opweg naar Sjoerd en zijn ouders. Kleine Sjoerd kwam op maandag 27 januari 2014 ter wereld. Moeder Mirjam was overdag nog gewoon aan het werk geweest. Ze had wat buikpijn en bloedverlies. De verloskundige adviseerde haar om toch naar huis te gaan, dan zou ze langskomen. Rond de middag was de verloskundige er en wat bleek: Mirjam had al ontsluiting! Direct zijn ze naar het ziekenhuis gegaan. Daar aangekomen was het serious business vader Jeroen was inmiddels opgebeld. Hij moest komen; NU! De randstadrails vanuit Den Haag naar Rotterdam ging hem niet snel genoeg…

Jeroen kwam net op tijd aan in het ziekenhuis, 20 minuten voordat hun zoon werd geboren. Mirjam kon in de tussentijd de persweeen al bijna niet meer opvangen. En toen, om 16:49, was Sjoerd daar. Zo ben je ‘s morgens aan het werk en zo ben je aan het einde van de middag ineens papa en mama!

Sjoerd deed het heel erg goed en heeft lekker om zich heen liggen kijken tijdens de fotosessie. Hij vond de aandacht wel prima en toen hij nog even mocht buidelen bij mama was het helemaal feest! Het Earlybirdje vond hij nog maar raar, maar af en toe greep hij de staartjes toch in zijn kleine knuistje.

Lieve Mirjam en Jeroen, dank jullie wel voor het delen van dit prachtige moment. Ik hoop dat jullie kleine Sjoerd snel thuis in zijn eigen bedje mag groeien tot een mooie, stoere bink! En kleine Sjoerd: groei maar hard, ik hoop dat je een grote knul wordt!

liefs,
Dagmara

 

———————————–

Sjoerd’s ouders schrijven:

Op een donderdagavond hadden wij onze gegevens ingevuld op de site van Earlybirds. Tot onze grote verbazing en vreugde kregen we de volgende dag al een berichtje van Dagmara dat ze onze Sjoerd kwam fotograferen. Die maandag was het al zo ver. Niet alleen wij hadden er heel veel zin in maar ook de verpleegkundige was enthousiast. Zo vertelde ze dat ze de pleister van Sjoerd zijn sonde had bijgeknipt en hem nog even extra goed had schoongemaakt voor zijn fotosessie. Het maken van de foto’s verliep heel gemoedelijk. Dagmara nam voor alles de tijd en tussendoor kletsten we wat. Zo hadden we het ook over Earlybirds en wat een mooie dingen die voor anderen doen. We vinden het heel erg bijzonder dat we zulke mooie foto’s hebben gekregen. Doordat je zo druk bent met heen en weer gaan naar het ziekenhuis en de zorg voor je kind word je toch een beetje geleefd. Nu hadden we even de tijd om met z’n drieën te genieten en werd dit als herinnering voor ons vastgelegd.

Lieve Dagmara dankjewel voor de prachtige foto’s.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.