Sietse & Hielke prematuur geboren met 31 weken en 4 dagen, Nij Smellighe, tweeling, TTS, UMCG, sonde

Sietse & Hielke


Sietse & Hielke prematuur geboren met 31 weken en 4 dagen, Nij Smellighe, tweeling, TTS, UMCG, sonde

29 Juni was ik uitgenodigd om in Nij Smellinghe de tweeling Sietse Sieger en Hielke Willem op de foto te zetten. Al mooi op tijd stond mama voor de ingang te wachten om daarna richting de jongens te gaan. Op het moment dat ik de shoot had, hadden de ouders al een hele spannende tijd achter de rug. In week 16 hadden ze een echo en voelde het op een of andere manier niet goed. Wanneer ze met 25 weken en 4 dagen uiteindelijk in het UMCG komen blijkt er inderdaad iets niet te kloppen. De eeneiige tweeling blijkt TTS te hebben. Hielke heeft tijdens de zwangerschap een hoop bloed gegeven aan Sietse. Toen de beide jongens met 31 weken en 4 dagen geboren werden, had Hielke hierdoor een halve kilo minder gewicht dan zijn tweelingbroer Sietse. Nadat de beide jongens in het UMCG hebben gelegen en daar een paar tegenslagen hebben gehad. Mocht Sietse een week eerder dan zijn broer Hielke richting Nij Smellinghe. Hielke had op dat moment nog een goed aardige darmbacterie waar hij erg ziek van geworden was. Een week later mocht Hielke ook richting Nij Smellinghe en lagen de beide jongens lekker met zijn tweeën bij elkaar. Inmiddels zijn de jongens tijdens de shoot mooi in gewicht bij gekomen en hebben ze het vooruitzicht om 2 dagen later richting huis te gaan om daar verder groot en sterk te worden.

Tijdens de shoot deed Samantha de jongens beide een voor een lekker in het badje. Hielke was al wakker en was dus als eerste aan de beurt. Eerst even wegen want het was een weeg dag. Wanneer mama je voorzichtig in badje legt zie je dat Hielke zich volledig laat ontspannen en daarnaast alles nauw in de gaten houdt. Na een lekker badje lekker de fles. Keihard deed je je best om je fles leeg te drinken. Toch nog iets te moe om het flesje volledig leeg te drinken. Gelukkig heb je een sonde waar de laatste voeding door heen kan om groot en sterk te worden. Daarna is je grote broer Sietse aan de beurt. Ook hij werd gewogen en ging lekker in het badje. Sietse heeft inmiddels geen sonde meer en is in staat om de fles volledig leeg te drinken. Na beide heerlijk verzorgt te zijn gaan de jongens lekker verder slapen.

Dag lieve Samantha, Henk-Jan, Sietse en Hielke. Wat ben ik ontzettend blij voor jullie dat deze lange periode in het ziekenhuis er nu op zit. Ga lekker genieten met z’n viertjes! Heel veel geluk en vooral ook veel plezier toegewenst!
Liefs,
Marieke

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.