Siem

Deze keer mocht ik naar baby Siem die in het ETZ in Tilburg lag. Gehaald door middel van een keizersnee bij een zwangerschap van 32 weken omdat hij niet goed groeide. Zijn moeder was die ochtend nog aan het werk en beide ouders hadden deze periode in hun leven niet aan zien komen. Omdat de ruggenprik bij de moeder niet werkte moest ze onder narcose en was zijn vader alleen bewust aanwezig bij de geboorte van hun kindje. Er waren natuurlijk genoeg artsen en verpleegkundigen aanwezig maar als je vrouw niet bij bewustzijn is voelt dat toch eenzaam aan.

En na de geboorte zijn er ook meteen zorgen om het kindje. Je belandt dan in een wereld die je helemaal niet kent. Een leven waar niemand het over heeft totdat je er zelf in terecht komt, en dan hoor je pas dat er meerdere mensen deze tijd vol zorgen meegemaakt hebben. De ouders van Siem hebben veel aan elkaar en samen zijn ze de bevalling en het ziekenhuis leven aan het verwerken. En ik hoop dat ik met deze foto’s ze kan helpen. Ze leven nu een leven waarbij ze misschien niet bewust dingen meemaken. Het verschonen van een klein kindje in een couveuse, het steeds moeten wegen, de sonde voeding en het buidelen. Ik wil ze laten zien hoe het toen was, hoe Siem was en hoe hun samen waren en ook de ziekenhuiskamer waar ze een paar weken verbleven.

Siem was klein maar deed het verder goed, omhuld met liefde van zijn ouders. Lieve Siem, ik wens jou een mooi en gezond leven met je lieve papa en mama.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.