Siebe, prematuur, geboren 28+6, weeenremmers, longrijping

Siebe

Siebe, prematuur, geboren 28+6, weeenremmers, longrijping

Twee jaar geleden ontmoette ik Kevin en Ilona in het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis in Utrecht om een reportage te mogen maken van hun zoontje Hidde. Vorige week werd ik gevraagd om opnieuw een reportage te gaan maken, want ook Siebe was te vroeg geboren. Het was voor mij een bijzonder en fijn weerzien.

29-08-2016 hebben we Sander voor de tweede keer mogen ontmoeten. De eerste keer kwam hij voor een reportage van onze oudste zoon (geboren met 30+5 weken) en wie had het gedacht dat we hem weer zouden ontmoeten in dezelfde setting, nu voor onze zoon Siebe (geboren met 28+6 weken).

Na de eerste vroeggeboorte werd ik beter onder controle gehouden door de gynaecoloog, omdat er geen oorzaak voor de vroeggeboorte werd gevonden. Dus nu kregen we het volledige pakket. Wat inhield dat ik vanaf week 16 t/m 36 progesteron injecties zou krijgen en twee wekelijks op controle moest bij de gynaecoloog. Die dan een inwendige en uitwendige echo maakte. Niets wees op opnieuw een vroeggeboorte totdat ik in de nacht van dinsdag 16 augustus op woensdag 17 augustus pijnlijke harde buiken en bloedverlies had. Het ziekenhuis gebeld en we moesten direct komen, nu wezen alle testen wel op een dreigende vroeggeboorte en werd ik overgeplaatst naar het WKZ in Utrecht waar ik aan de weeenremmers ging en longrijping kreeg. 48 uur na de eerste longrijping mochten de remmers gestopt worden en zou ik die avond of de volgende ochtend naar huis mogen. Zo’n vijf uur na het stoppen van de remmers kwamen de klachten in volle vaart terug. Dit was ook te zien op de ctg en de gynaecoloog constateerde 3 cm ontsluiting. In het WKZ was echter geen plaats meer op de NICU wat inhield dat we weer moesten verhuizen en deze keer zou het zijn naar het ziekenhuis in Veldhoven. Toen de ambulance brancard op de kamer was heeft de gynaecoloog nog even gekeken naar de ontsluiting en die was inmiddels 6 cm. Verhuizen ging niet meer. Al snel gingen we naar de verloskamers waar ik beviel van een prachtige zoon Siebe en deze keer was papa er ook bij!

Hij heeft direct een goede start gehad en heeft die stijgende lijn continue vast gehouden, waardoor er na 1 week al gesproken werd over overplaatsing naar een ziekenhuis in de omgeving. Één dag na de fotoreportage is Siebe dan ook naar het Brabantse land gekomen!

Sander nogmaals bedankt voor de prachtige foto’s! Wederom een waardevolle herinnering.

 

12 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.