Sepp


Sepp

Op zondag 23 februari ging ik in Delft ook langs bij kleine Sepp. Dit knulletje lag al sinds zijn geboorte, 20 november 2013, in het ziekenhuis! Sepp is geboren met 28 weken en woog toen slechts 660 gram…

Toen ik aankwam, lag Sepp in een wiegje in couveusekamer 1 van het RDGG. Toen ik een paar weken eerder kwam om een ander kindje te fotograferen lag Sepp nog in een couveuse van kamer 2. Zijn ouders, Corinne en Norbert, vertelden dat Sepp sinds kort in een wiegje ligt en dat hij het heel erg goed doet. Hun zoon ligt nog wel aan de zuurstof en aan de monitor, maar dronk al 5 van de 8 flesjes zelf leeg. Helaas heeft Sepp door de beademing de longbeschadiging BDP opgelopen, waardoor hij tot vorige week nog flink zuurstof nodig had. Inmiddels is Sepp de goede weg ingeslagen en is de kans groot dat hij zonder zuurstof naar huis mag!

Het was heel erg bijzonder om dit vechtertje te mogen fotograferen, zeker toen vader Norbert een foto op zijn telefoon liet zien waarop het handje van zijn zoon op zijn pink lag. Wat was Sepp klein! Tijdens de zwangerschap bleek dat Sepp al een beetje een groeiachterstand had, maar tijdens een controle bij de gyneacoloog bleek dat Sepp het helemaal niet naar zijn zin had in de buik. Met 28 weken kwam hij ter wereld en hebben zijn ouders een heel moeilijke tijd gehad, niet wetende wat de toekomst hen zou brengen.

Lieve Corinne en Norbert, dank jullie wel voor het delen van jullie bijzondere verhaal. Ik hoop dat jullie zoon binnenkort alle flesjes zelf leegdrinkt en dat hij snel met jullie mee naar huis mag! Lieve Sepp, wat ben jij een vechter en een kanjer!  Ik hoop dat je een grote en mooie, sterke knul zult worden!

liefs,
Dagmara

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.