Rafi

Rafi

Op zondag 23 februari reed ik naar gebouw  H van het Reinier de Graaff Gasthuis, ook wel RDGG genoemd. Ik zou als eerste kleine Rafi gaan fotograferen die slechts een paar dagen eerder was geboren.

Rafi’s ouders stonden al bij zijn couveuse te wachten en hij werd een beetje “gepoetst”. Jikke en Ibrahim, de trotse ouders van Rafi, hadden zin in de reportage! Zijn vader vond het nog een beetje spannend, maar toen hij hoorde dat het zijn beurt was om te buidelen, had hij er toch wel zin in!

Rafi is op 11 februari 2014 geboren, met een zwangerschap van 31 weken. Bij de geboorte woog hij ongeveer 1400 gram, maar toen ik bij hem was woog hij al 1600 gram en kreeg hij zijn voedingen niet meer via het infuus, maar via een sonde! Wat een mijlpaal! Jikke was al regelmatig opgenomen in het ziekenhuis, omdat ze last had van bloedingen. Rond de 28 weken was ze opgenomen, terwijl Ibrahim in het buitenland zat. Toen hij hoorde over de opname en dreigende vroeggeboorte, is hij met het eerste beste vliegtuig terug gekomen naar Nederland. Gelukkig bleef Rafi nog even zitten, maar na de zoveelste keer opname hebben Jikke en Ibrahim er op aangedrongen dat Jikke in het ziekenhuis mocht blijven. En dat was maar goed ook, want met 31 weken kreeg Jikke en heftige bloeding en hebben ze direct een keizersnede uitgevoerd. Tijdens de bevalling bleek dat de placenta al voor een deel was afgestorven, het had dus niet veel langer moeten duren voor Rafi…

De kleine man doet het super goed, lag lekker tegen zijn vader aan en liet flink van zich horen als hij het er niet mee eens was. Er was zelfs al sprake van dat Rafi op heel korte termijn overgeplaatst mag worden naar een ander ziekenhuis, dichterbij huis.

Nadat papa zijn zoon voor het eerst zelf terug had gelegd in de couveuse, nam ik afscheid van het kersverse gezin.

Lieve Jikke en Ibrahim, ik vond het erg bijzonder om jullie verhaal te horen en jullie met de kleine man te mogen fotograferen.  Gelukkig is Rafi dichter bij huis! Hopelijk wordt hij snel een grote en sterke knul! Ik ben benieuwd of hij een kickbokser zal worden in de toekomst.

Lieve kleine Rafi, groei maar snel!

liefs,

Dagmara

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.