Semmy prematuur 29 weken

Semmy

Semmy

De avond ervoor voelde ik mij goed en zijn we nog uit eten geweest. Die nacht voelde ik pijn in mijn bekken en rug, ik dacht aan bekkeninstabiliteit. Echter de volgende ochtend kwamen er ook krampen en toen gingen bij mij de alarmbellen rinkelen. Ik belde het ziekenhuis en we moesten maar even langskomen.

Daar aangekomen bleek ik 1 cm ontsluiting te hebben, we werden naar de verloskamer gebracht en daar kreeg ik via het infuus weeënremmers en voor de zekerheid de eerste longrijpersprik (die deed veel pijn). Het leek wat rustiger te worden met de weeën en dus gingen we slapen. De volgende ochtend waren we opgelucht dat het nog niet was doorgezet, ik mocht even gaan douchen en daar verloor ik ineens veel bloed. Vanaf toen ging het ineens hard met de ontsluiting en werd het duidelijk dat ik ging bevallen. Ik kreeg die dag ook de tweede longrijpersprik.

Semmy wilde niet genoeg indalen dus werd het na een aantal keren persen uiteindelijk een keizersnede. Semmy is geboren met een kleine 30 weken (29 weken en 5 dagen) om 05.37 uur en woog bij haar geboorte 1550 gram. Ze was goed op gewicht en goed gegroeid in mijn buik waardoor ze voor de kleine 30 weken al een sterke meid was (en nog steeds is)! Ze mocht na een week al van de meeste infusen etc. af en kon snel zonder hulp ademen. Op de afdeling NICU in het Sophia stond ze bekend als een pittige dame en wat zijn we trots op haar!

Semmy ligt inmiddels in een ziekenhuis dichter in de buurt, is uit de couveuse en ligt in een normaal bedje. Ze heeft soms wat last van de sonde in haar neusje maar we zijn al aan het oefenen met drinken en dit gaat goed, ze is erg fanatiek met zuigen dus hopelijk mag de sonde er binnenkort uit. Nog een aantal weken te gaan en dan mag ze mee naar huis en kan onze kraamtijd pas echt beginnen als gezin!

Bedankt! Het is een rollercoaster geweest van emoties maar het feit dat het goed gaat met ons meisje heeft ons ook kracht gegeven. We willen Nikita en de stichting Earlybirds ontzettend bedanken, wat mooi om in een moeilijke periode zulke prachtige liefdevolle foto’s te mogen ontvangen.

****

De fotograaf:

Op 2 juli 2016 ging ik voor het eerst op pad om te fotograferen voor Earlybirds. Ik mocht foto’s maken van de mooie Semmy en haar lieve ouders. Wat waren ze zichtbaar verliefd op hun dochter en wat was het fijn om te doen. Semmy is een heerlijk tevreden meisje, met echt al een eigen karakter, ze weet heel goed wat ze wil! Knuffelen en kusjes geven vind ze wel heel fijn, dus daar kon ik dan ook uitgebreid foto’s van maken.

Ik wens Semmy en haar ouders veel liefde en geluk toe. Dat ze maar snel met zijn drieën naar huis mogen!

2 antwoorden
 1. An de Roos
  An de Roos zegt:

  Wat fijn, wat mooi. Zelf moeder van een te vroeg geboren zoon weet ik hoe dit voelt, toendertijd bestond er nog geen earlybirds, nu wel en wat ben ik trots op nikita de fotografe, mijn nichtje! Heel veel geluk voor ouders en mooie baby Semmy.

  Beantwoorden
 2. Mascha
  Mascha zegt:

  Wat een dapper meisje is jullie Semmy! En een prachtig meisje ?! Zelf ook moeder van een prematuur meisje je gaat door een rollercoaster heen.. En idd Nikita top fotograaf ??! Prachtige foto’s . Papa en mama van semmy veel geluk met jullie wondertje

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.