Sem

Sem

 

Toen Sem precies 2 weken oud was mocht ik hem fotograferen in het WKZ. Hij is geboren met precies 24 weken, wat is het spannend geweest voor de ouders om deze termijn te bereiken. Maar spannend blijft het voorlopig ook nog wel, Sem heeft nog een lange weg te gaan maar dapper en sterk is hij zeker! Hij mocht tijdens de reportage fijn buidelen bij mama.

Inmiddels gaat het wat minder goed met Sem, hij heeft onder andere een longontsteking gekregen en krijgt nu antibiotica. Lieve, lieve Sem, ik hoop dat de antibiotica snel aanslaat en dat je je snel weer wat beter voelt kleine knul. Je bent zooo klein maar zooo dapper. Zet ‘m op lieverd!

En voor Wendy en Nick natuurlijk heel veel sterkte in deze moeilijke en onzekere periode, ook jullie zijn kanjers!

Liefs Nancy

***************

De moeder van Sem;

Met 17 weken kreeg ik bloedverlies, dit kwam door een lage placenta. Na 2 dagen ziekenhuis konden we weer naar huis. Op dinsdag nacht 22 april (23 weken) werd ik wakker en ik dacht dat ik in mijn broek had geplast maar nee het was bloed, dus wij naar het ziekenhuis met het idee dat het weer hetzelfde zou gaan. Het bleef maar bloeden, onderzoeken lukte zelfs bijna niet.

Ik kreeg er zelfs weeën bij. De artsen zagen het somber in en vertelden me dat ik ging bevallen. Maar dat wilde ik niet, ze vertelden gelijk; met 23 weken doen ze niks. We waren een week te vroeg. Erg spannend maar ik hield het zo veel mogelijk tegen. Ook had ik al iets ontsluiting. Gelukkig zette het na 4,5 uur niet door, ik kreeg ook weeënremmers.

De volgende dag ging het beter, bloedverlies had ik nog wel steeds. Maar er kwamen weer buikkrampen en rugpijn en ja hoor weer weeën. Dit ging zo ongeveer 4 dagen door. We kregen veel gesprekken met artsen over wat als hij geboren zou worden. We besloten om voor longrijping prikken te gaan, als hij dan kwam was dit beter voor hem. Ook wilde ik graag naar Utrecht want in Apeldoorn zijn ze nog niet zo ver als hier. Zondag avond/nacht werd ik met de ambulance naar Utrecht gebracht.

Na 2 dagen daar te liggen en onder tussen al 6 zakken bloed te hebben gekregen, kwamen er weer weeën. Dit keer had ik volledige ontsluiting en kon ik niks meer tegenhouden (gelukkig waren we nu precies 24 weken). Ik moest bevallen. Eenmaal bevallen ging alles zo snel. Sem werd gelijk weggehaald, gelukkig mocht mijn vriend mee. Maar ik bleef maar in spanning: hoe doet hij het? Gelukkig, hij had een geluidje gemaakt, er is hoop!

Gelukkig ligt Sem hier op het IC en wat zijn wij dankbaar, blij en super trots op onze man! Nu hopen op een goede afloop, maar daar gaan we voor.

Voor ons is er nog geen besef, we leven in een soort droom.

15 antwoorden
 1. Sabine
  Sabine zegt:

  Hier ook een 24 weker. Hij heeft een lange weg gehad maar hij is nu bijna 6 maanden en het gaat nu heel goed! Dus blijf sterk, het kan echt allemaal goed komem!!

  Beantwoorden
 2. Judith
  Judith zegt:

  Heel veel sterkte!
  Hopelijk gaat t nu echt de goede kant op en is hij over een tijdje sterk.genoeg om met jullie mee te mogen.
  Ikzelf heb een voorliggende placenta gehad, dus ook de nodige bloedingen gehad.
  Onze zoon is ook te vroeg geboren, maar gelukkig niet zo vroeg als jullie zoon.

  Beantwoorden
 3. Judith
  Judith zegt:

  Wat een moedig mannetje hebben jullie. Ik hoop dat hij snel groot en sterk mag worden. Dat besef komt wel als daar ruimte voor is, bij ons (tweeling geboren bij 25,6) duurde dat ook heel lang. Zo veel mogelijk buidelen en hem alle liefde geven!

  Beantwoorden
 4. Kim waltheer
  Kim waltheer zegt:

  lieve kleine Sem, wat ben je een knappert! Heel veel sterkte voor jullie alle 3. Wij hebben hetzelfde gehad maar dan gelukkig bij 29 weken..nu een gezonde meid van 3,5. Liefs

  Beantwoorden
 5. Femke
  Femke zegt:

  Lieve papa mama en Sem,

  Heel veel sterkte, wat heftig om te lezen, en wat hebben jullie een vechtertje hopelijk komt alles goed ik ben zelf mama van een zoon geboren met 29 weken. Heel heel heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 6. Rachel
  Rachel zegt:

  Heel veel sterkte voor jullie samen.. Ik hoop met heel mijn hart dat jullie mannetje er bovenop komt en dat alles goed gaat.. X

  Beantwoorden
 7. Linda
  Linda zegt:

  wat een stoer mannetje, kleine sem!
  ik wil jullie ongelofelijk veel sterkte wensen, de komende tijd. wij hebben een mannetje van 26 weken, ook longonsteking gehad en een hoop andere dingen, maar nu een gezonde normale peuter! blijf geloven in jullie ventje! X

  Beantwoorden
 8. Carla en Alwin Opsteegh
  Carla en Alwin Opsteegh zegt:

  Beste Wendy en Nick,
  terwijl ik dit verhaal van jullie lees rollen de tranen over mijn wangen. Wat een vechtertje is jullie Sem toch! Heel veel sterkte voor de aankomende tijd! Hopelijk blijft Sem kei hard knokken zodat jullie samen kunnen gaan genieten van jullie prachtige mannetje.
  Lieve groetjes van Carla, Alwin, Jip en Siem.
  En een groet vanuit de hemel van onze zoon Bram die met 22 weken levenloos geboren is. (vliezen met 19 weken gebroken). Vandaar dat ik persoonlijk dit verhaal heel erg aangrijpend en mooi vind en ik hoop echt voor jullie dat jullie mannetje flink mag groeien zodat hij snel mee naar huis mag!

  Beantwoorden
 9. mary
  mary zegt:

  Lieve Wendy en Nick
  Wat een mooi kleine vechtertje is Sem .
  Heel veel liefde kracht en gezondheid voor Sem.
  Veel liefs van ons Edson Mary en Delano

  Beantwoorden
 10. Wendy
  Wendy zegt:

  Jeetje wat een heftig verhaal zeg.
  Maar wil jullie een hart onder riem steken.
  Onze dochter is 6 jr geleden met 27 wk geboren. Maar met het gewicht van 24 wk 580 gr. Ze had een groeiachterstand. Ze groeide niet omdat er geen vruchtwater meer was. Maar na 4 pittige mnd vechten mocht ze mee naar huis. Nu een gezonde pittige meid.
  Dus er is zeker hoop voor jullie Sem. Geniet van de momenten dat jullie samen zijn. Wees sterk en hou vol.
  Heel veel sterkte de komende tijd. Hoop dat jullie snel thuis van hem mogen genieten.
  Groetjes.

  Beantwoorden
 11. Gerrie
  Gerrie zegt:

  Beste Wendy en Nick,

  Kwam dit tegen op Facebook.

  wil jullie heel veel sterkte wensen.
  Hoop geloof en liefde zal jullie er door heen brengen.
  Ik voel zo met jullie mee.
  Onze eerste kleindochter is vorig jaar ook in WKZ op 27 weken geboren met 3 weken achterstand.640 gr ze is nu net een jaar maar gaat super goed met haar.
  Dus blijf er in geloven dat het ook goed kan gaan.
  Ze is daar in goede handen in het WKZ
  Lieve groet van een oma

  Beantwoorden
 12. Kim
  Kim zegt:

  Beste Wendy en Nick,

  Wij kennen elkaar van zien en per toeval kom ik hier jullie verhaal hier tegen. Wat een verhaal… en die lijkt erg veel op die van ons en onze kleine mannetjes zijn nu bijna buren.

  Ik wens jullie heel veel sterkte en moed toe. Dat ook jullie mannetje snel goed aansterkt en helemaal gezond mee naar huis mag.

  Liefs,
  Kim

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.