Sem

10 november 2022

Mama en papa waren allebei aan het werken tot dat mama ineens erge buikpijn kreeg. Mama werkt zelf in het ziekenhuis en voelde dat het niet goed was en belde de verloskundige. De verloskundige gaf aan dat het misschien een blaasontsteking kon zijn dus ik wilde mijn urine na laten kijken, alleen de pijn werd alleen maar erger. De verloskundige maar weer gebeld en gezegd dat ik echt super veel pijn had. De verloskundige belde mij terug en gaf aan dat ik naar de verloskamers mocht gaan van het Anna ziekenhuis.

Krom van de pijn ben ik naar de verloskamers gelopen  en daar werd ik meteen geholpen door een verloskundige en een gynaecoloog. De verloskundige gaf meteen aan dat ik mijn partner moest bellen.. Er werd meteen een CTG gemaakt en daarna ook een echo. De CTG was goed, alleen de echo niet… Ze zagen een hematoom zitten en mijn placenta was aan het loslaten. Binnen een paar minuten stonden er 10 mensen op de kamer en werd er van alles gedaan. Infuus werd er aangesloten en ik kreeg een injectie in mijn boven been voor de longrijping. Er werd namelijk meteen aangegeven aan ons dat dit een vroeg geboorte kon gaan worden, maar dit kon niet in het Anna ziekenhuis plaats vinden dus wij moesten met spoed overgeplaatst worden.  Er is toen eerst naar het MMC in Velhoven gebeld, maar die zat vol. Er is toen naar het MUMC Maastricht gebeld en die hadden plek. We zijn met een A1 rit naar het MUMC gebracht, binnen 35-40 minuten stonden wij in Maastricht.

In Maastricht hebben we nog een aantal uurtjes samen gezeten op een van de verloskamers. Doordat ik zo veel pijn medicatie had gehad ging het wel. Mijn ouders en de ouders van Tim zijn meteen naar Maastricht gekomen om ons te ondersteunen. Uiteindelijk gingen de ouders van Tim naar richting huis, want het ging wel goed met ons.  Maar nee, het was rond 20:45 en ik kreeg weer super veel pijn.. Op de CTG was te zien dat het niet goed ging… Er werd weer een echo gemaakt en ze zagen dat mijn placenta steeds verder los aan het gaan was.. De kleine moet gehaald worden werd gezegd. Ik ben snel klaar gemaakt voor de OK en werd meegenomen.

Toen eenmaal op de OK, was ik erg emotioneel en wist ik niet wat er ging gebeuren. Er werd alleen tegen mij gezegd dat ik onder algehele narcose ging. Dit vond ik zo erg, maar het moest allemaal erg snel. Ik werd onder narcose gebracht en om 21:33 ben je uiteindelijk geboren.  En je heet Sem.

Je bent daarna meteen op genomen op de NICU. Je hebt 3 en halve week daar opgenomen gelegen en daarna ben je overgeplaatst naar MMC Veldhoven. Daar heb je 2 en halve week opgenomen gelegen en daarna zijn we naar Helmond Elkerliek gegaan en daar heb je nog een maand opgenomen gelegen. Nu vandaag zijn we alweer een maandje thuis! We zijn trots op je Sem!

Dikke kus van Papa en Mama

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.