Sem prematuur geboren met 27 weken, VU, weeenremmers, couveuse, Ronald McDonaldhuis, OLVG, buidelen, sonde

Sem

Sem prematuur geboren met 27 weken, VU, weeenremmers, couveuse, Ronald McDonaldhuis, OLVG, buidelen, sonde

 

Van de ouders:

Dinsdag 11 februari, gewoon gewerkt en niks aan de hand. Wat last van “harde buiken”. Toch maar proberen te slapen alleen het gevoel werd steeds erger. Toen ik uiteindelijk een beetje bloed begon te verliezen dacht ik, oke nu maar eens de verloskundige bellen en die kwam meteen naar ons toe. Eenmaal bij ons aangekomen heeft ze gekeken en meteen de ambulance gebeld. Ik bleek al weeën te hebben… Ik dacht weeën? Dat kan toch helemaal niet, ik ben pas 27 weken.

Sanne, de verloskundige, legde ons uit dat we naar het ziekenhuis zouden gaan en ik weeënremmers zou krijgen, dus ik had daar nog lang niet door dat ik diezelfde avond nog zou gaan bevallen. Eenmaal in de ambulance richting het VU dacht ik, nou dit kan ook van mijn bucketlijst af, een ritje met de ambulance en dat zelfs nog met sirene aan.

In het ziekenhuis ging het allemaal heel erg snel. Weeënremmers hadden helaas geen invloed meer en ik ging daadwerkelijk bevallen. Daar kwam hij, lieve kleine Sem en klein was hij zeker, 37 centimeter. Omdat hij zo klein was en geen longrijping heeft gehad moest hij meteen verzorgd worden. Ik hoorde hem wel even huilen en dacht heey dat is goed toch. Papa mocht wel meteen mee met hem toen hij de couveuse in ging. En even later werd hij ook nog langs mij gebracht. Ik was meteen verliefd. Zo klein en zo teer maar wat was het een schatje.

Twee en een halve week verbleef Sem in het VU terwijl wij in het Ronald MC Donald huis verbleven. Het ging zo goed met hem dat hij meteen met 30 weken overgeplaatst mocht worden. Nu een maand oud en wat is hij sterk en stoer.

Heel erg blij en dankbaar dat Stichting Earlybirds er is en onze mooie Sem zo mooi op de foto kan zetten. Samantha zijn wij erg dankbaar dat je dit voor ons wilt doen.

Dank jullie wel!!

——————-

Van de fotograaf:

Op een mooie lentedag mocht ik Sem en zijn ouders vastleggen in het OLVG. Sem was precies een maand geleden geboren met maar 27 weken.

Gezien mama’s zwangerschap tot dat punt vlekkeloos verliep, was het extra schrikken voor de ouders. Gelukkig doet Sem het ontzettend goed: Hij groeit goed, heeft steeds minder ondersteuning nodig en kan het eigenlijk voor zo’n kleintje niet beter doen!

Toen ik binnenkwam lag Sem nog lekker te slapen in de couveuse met zijn armpje en handje over zijn hoofd. Zijn ouders vertelden dat hij dit eigenlijk altijd doet, grappig om te zien hoe die kleintjes toch al een lievelingshouding hebben. Nadat ik hem had vastgelegd, begonnen papa en mama de verzorging en kreeg hij een schone luier. Dit ging al heel soepel en binnen no time werd de kleine door mama uit de couveuse gehaald om te buidelen. Kort was Sem wakker, maar eenmaal op mama’s borst viel hij tevreden in slaap. Zelfs de hik die hij een lange tijd had, sliep hij gewoon doorheen. Nog even drinken via de sonde en daarna had mama haar handen vrij om lekker met haar kleintje te knuffelen.

Sem, papa en mama: wat doen jullie het goed en wat zijn jullie een fijn gezinnetje! Ik hoop voor jullie dat Sem zich zo goed blijft ontwikkelen en met sprongetjes vooruit blijft gaan. Heel veel geluk, liefde en gezondheid gewenst!

Liefs, Samantha

11 antwoorden
 1. patricia heijne
  patricia heijne zegt:

  Sem is ons eerste kleinkind dus Sem heeft ons oma en opa gemaakt. En wat zijn wij trots op Sem. Dat hij het zo goed. doet. Wist niet wat ik hoorde 12 februari j.l. Mijn zoon Bram belde mij rond half 8 in de ochtend op en vertelde mij dat hij vader was geworden en dat Kim bevallen was .Ik schrok mij rot en dacht bij mij zelf dit kan toch niet Kim was 10 mei uitgerekend. Bram zei dat Sem in de couveuse in de VU lag en dat het afwachten was. Maar Sem heeft het vanaf dag 1 heel goed gedaan. Toen ik hem voor de eerste keer zag liggen in de couveuse toen wist ik het al dit is een. sterk mannetje die gaat het redden. Ben trots op Sem maar ook op zijn ouders Bram en Kim wat doen ze het goed en wat zijn ze sterk.. Door het corona virus mag ik Sem niet meer zien in het ziekenhuis, maar ik krijg steeds mooie foto”s toegestuurd.van Sem zo kan ik hem toch zien groeien. Oma Patricia en Opa Chris moeten nog even geduld hebben maar eens ligt Sem in onze armenen kunnen wij hem lekker knuffelen Sem we love you. . Oma en Opa Heijne

  Beantwoorden
 2. Margo van der waag
  Margo van der waag zegt:

  Wat zijn we trots om jou opa en oma te zijn! Jij sterk en dappere kereltje. Wat heb je ons laten schrikken om dicht bij je papa en mama te willen zijn. Maar ook je papa en mama zijn sterke en dappere mensen. Jammer dat we door dat coronavirus niet vaker bij je konden zijn. Maar hoop echt dat we daarna het knuffelen en vertroetelen snel gaan inhalen.

  Beantwoorden
 3. Monique Korteweg
  Monique Korteweg zegt:

  Lieve sterke Kim, Bram en Sem, ook ik schrik als mijn zus me belt want dan is er iets aan de hand. Gefeliciteerd oud tante zegt ze; ik kan het niet geloven…. nee dat kan niet waar zijn Kim bevallen terwijl zwangerschap zo voorspoedig verliep. Het is waar en naar omstandigheden doet de kleine man het eigenlijk heel goed. Op 14/2 mocht ik even naar het ziekenhuis komen, niet om bij Sem te zijn maar even bij lieve Kim en Bram. Die dag zat ze er aardig doorheen, logisch want ze was niet voorbereid om zo snel al letterlijk in het diepe gegooid te worden. Maar wat doen jullie het goed. Inderdaad door Corona mogen we niet naar t ziekenhuis maar wat zullen we blij als we Sem daadwerkelijk en letterlijk in ons midden mogen koesteren en knuffelen. Hou vol lieverdje, je bent inmiddels al 6 weken oud en still going strong…. blijf voorlopig nog maar even veilig in jouw cocon. Papa en mama zijn bij je en de rest van je familie heeft even de tijd om jou een warm welkom te bereiden. Liefs Monique

  Beantwoorden
 4. Gerrie
  Gerrie zegt:

  Wat is dit allemaal prachtig opgeschreven en wat is Sem een prachtig en stoer mannetje! Kim en Bram jullie mogen trots op deze sterke kleine man zijn.
  Heel veel sterkte en liefs van ons.

  Beantwoorden
 5. Ranka
  Ranka zegt:

  Lieve trotse ouders, vanaf het eerste moment liefde voor jullie prachtige zoontje Sem. Wat zijn jullie kanjers en sterk. De kracht die jullie hebben wordt overgebracht op jullie zoontje.
  Prachtige foto’s zien wij voorbijkomen van trotse oma Patricia. Wij zien Sem op afstand groeien met zijn mooie blonde haartjes.
  Jullie 3en doen het top!!!!

  Liefs van Ranka

  Beantwoorden
 6. Tara
  Tara zegt:

  Deze knappe stoere vent heeft nu al de mooie eigenschappen van z’n ouders… lief en een vechter…. kleine Sem… zo lief!! Wat wordt er goed voor hem gezorgd dat n van hem gehouden…

  En wat mooi dat die speciale momenten zo zijn vastgelegd..

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.