Sanne prematuur geboren met 31 weken en 4 dagen, gebroken vliezen, spoedkeizersnede, couveuse, sonde

Sanne

Sanne prematuur geboren met 31 weken en 4 dagen, gebroken vliezen, spoedkeizersnede, couveuse, sonde

 
Als ik naar het Deventer Ziekenhuis rij om Sanne te fotograferen is ze bijna 3 weken oud. Sanne is geboren op 30 januari 2020. Aan die geboorte ging een spannende week vooraf. Na een zwangerschap van 30 weken braken de vliezen bij haar moeder Irene. Dat betekende voor Irene dat ze werd opgenomen in het ziekenhuis in Zwolle. Daar werd alles op alles gezet om de bevalling zo lang mogelijk uit te stellen. Vanwege een infectie moest helaas toch besloten worden tot een spoedkeizersnede. De kleine Sanne werd bij een termijn van 31 weken en 4 dagen gehaald.

Als ik Irene, haar man Jarno en hun kinderen Jasmijn en Bas ontmoet in hal van het ziekenhuis, bespreken we wat er gebeurd is. Jarno vertelt dat het natuurlijk schrikken was toen de vliezen braken. Toch vertelt hij ook dat Irene en hij wel bezorgd zijn geweest, maar zich nooit zorgen hebben gemaakt. Sanne trok zich namelijk niet zoveel aan van haar vroeggeboorte. De dag na de bevalling mocht ze al van de beademing af. En ze deed het zo goed, dat ze na twee dagen al overgeplaatst kon worden naar het Deventer Ziekenhuis. Inmiddels ligt ze niet meer in de couveuse en heeft ze alleen nog een sonde. En ook het zelf drinken gaat Sanne al goed af. Dus de vraag is hoe lang die sonde er nog zal zijn.

Dan is het tijd om te gaan fotograferen. Omdat het die ochtend erg druk is op de afdeling, is het even spannend of Sanne in bad kan tijdens de reportage. We doen dus kalm aan. Sanne slaapt nog als we de kamer binnenkomen. Heel rustig verschoont Irene haar samen met Jasmijn. En dan blijkt dat de verpleging toch tijd kan maken om even te helpen bij het badderen. Eerst wordt Sanne gewogen. De weegschaal geeft een mooie 2084 gram aan. Daarna geniet Sanne van het bad. Jasmijn en Bas helpen hun moeder daar graag bij. Als ze dan hun zusje ook nog heel even vast mogen houden, is dat een mooie afsluiting van de ochtend.

Irene gaat kolven en ik neem afscheid van Jarno en de kinderen. Ik wens ze toe dat alles zo goed blijft gaan, want Jasmijn en Bas kunnen niet wachten tot hun zusje mee naar huis mag. Heel veel liefde en geluk samen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.