Sanne prematuur 27 weken zwangerschapsvergiftiging open ductus

Sanne

Sanne prematuur 27 weken zwangerschapsvergiftiging open ductus

Op 20 juni vertrok ik, nadat ik mijn kinderen naar school had gebracht, naar Sneek. Hier zou ik een reportage gaan maken van Sanne. Sanne is geboren met 27 weken en 3 dagen, en woog bij de geboorte 650 gram. Zo klein en zo ontzettend kwetsbaar. De reden van de vroeggeboorte was een zwangerschapsvergiftiging wat levensbedreigend voor zowel mama als Sanne zou zijn. Sanne had al medicatie voor de rijping van de longetjes gehad, dus alles ging ineens in een sneltreinvaart. Voordat Marianne en Gerard het goed en wel in de gaten hadden waren ze mama en papa van een prachtig, ontzettend klein meisje.

Het besef dat het een heel spannende periode zou worden was ze heel duidelijk. Sanne is geboren in Groningen en er werd al snel verteld dat wanneer ze zo klein geboren worden, ze heel vatbaar zijn. Het was dan ook niet de vraag OF ze ziek zou gaan worden van één of ander virus, maar wanneer. Want dat dit zou gebeuren was duidelijk. Het zelfstandig ademen ging vanaf dag 1 al prima! Ze heeft nauwelijks ondersteuning nodig gehad. Super fijn, want dit geeft al aan dat ze echt een vechtertje is!

Sanne is in totaal 3 x ziek geweest, maar heeft het er gelukkig goed van af gebracht. Ze ligt momenteel nog in het ziekenhuis, dit is vanwege een haar ductus die nog open is (dit is een bloedvat dat de longslagader verbindt met de lichaamsslagader). Maar verder doet ze het erg goed. Haar longetjes, hersentjes, darmpjes en oogjes zien er allemaal keurig uit.

De kans is aanwezig dat ze vanwege haar ductus nog geopereerd moet worden, en we hopen dat ze dit uit kunnen stellen tot ze wat ouder en sterker is, de operatie zal dan ook minder intensief zijn dan wanneer ze op korte termijn geopereerd moet worden.

Lieve Sanne, ik hoop dat je zo’n vechtertje blijft, dan komt het allemaal goed met jou en kun je hopelijk snel naar huis!

Liefs Wendy

3 antwoorden
 1. Joyce
  Joyce zegt:

  Wat een knap kind! Zo klein als ze zijn zo sterk zijn ze ook. Hier ook met 27 weken en 1 dag en ook na 10 weken alsnog gesloten.. spannende tijd met zo’n meisje. Na 4 maanden ook in Groningen ook thuis. Ik wens voor jullie alle geluk, liefde en vooral gezondheid! Liefs!

  Beantwoorden
  • Iris
   Iris zegt:

   De meeste zijn heel sterk hé buurvrouw 😉

   Alle geluk en een hele fijne tijd voor thuis gewenst voor als Straks Sanne naar huis mag

   Beantwoorden
 2. Odette finkers
  Odette finkers zegt:

  Een heel bekend verhaal voor ons, zelfde aantal weken bevallen van een zoontje die maar 20 gram zwaarder was. Inmiddels al bijna een half jaar! We weten wat jullie doormaken maar ben er van overtuigd dat het goed komt!

  Heel veel succes, sterkte en liefde voor papa en mama.
  Zet hem op sanne, je kan het!

  Wondertje
  Liefs x

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.