Ryan

ryan

Na een goed verlopen zwangerschap waarbij de uitgerekende datum lag op 25-12-2015 kwam er onverwacht een kleine tegenslag. Moeder kreeg op zondag 9 november last van bloedingen. Dit resulteerde in een ziekenhuisopname in de 33ste  week van de zwangerschap. Zondagnacht 16 november werd er besloten direct in te grijpen, En niet veel later werd onze zoon Ryan 6 weken te vroeg geboren. Diverse artsen waren ter plaatsen om hem grondig te onderzoeken, al snel kwam het bericht dat alles er goed uit zag.

Ryan werd direct overgeplaatst naar de couveuse afdeling waar hij wat extra zuurstof toegediend kreeg en een infuus en aan de monitor kwam te liggen.  Daarnaast werd er bij Ryan een  sonde ingebracht. Na een tweetal weken werd Ryan overgeplaatst naar de kinderafdeling .

In deze periode waarin je zelf gedacht had de laatste voorbereidingen te treffen moesten we nu alles uit handen geven. Een grote schoonmaak, kleertjes wassen , laatste dingetjes een plekje geven op de babykamer enz.

Uiteindelijk mocht Ryan op 11 december het ziekenhuis verlaten, Dit hoorde we op de dag zelf en ineens besef je dat de maxi cosi nog in de verpakking zit en dat zijn bedje nog niet is opgemaakt.

Wat veel mensen niet beseffen is dat een behoorlijk heftige periode is en dat alles om je heen door draait terwijl jezelf blijft stil staan en alles op een automatische piloot doet. Het CWZ was de afgelopen weken ons thuis geworden. Wij zijn dan ook erg dankbaar voor alle hulp die we hebben mogen ontvangen om er voor Ryan te kunnen zijn.

Via diverse kanalen zijn we ook in contact gekomen met stichting earlybirds. Zij hebben ons ondanks een zware en lastige periode toch een prachtige herinnering gegeven aan hoe Ryan is. Natuurlijk maak je zelf ook foto’s, maar mis je vaak bv een foto als gezinnetje of net die ene lach tijdens het badje. Wij zij enorm dankbaar dat Irene Nijenhuis-Hoekstra ons die herinnering wel heeft kunnen geven.

Momenteel is Ryan 2 weekjes thuis en hebben we met wat extra hulp ons leventje weer redelijk op de rit. Ryan doet het erg goed en begint zich steeds meer op zijn gemak te voelen. Ook voor hem is het natuurlijk een hele impact geweest en was het niet de start waar iedereen op hoopt.

We kijken nu weer vooruit en gaan volop met zijn drieën genieten van alles dat komen gaat.

Groetjes,

Dennis, Saskia en Ryan

2 antwoorden
  1. Jola van de valk
    Jola van de valk zegt:

    Een hartstikke mooie blog om te zien jongens!! En wat doet ie het goed he, we komen hem heel heel gauw bekijken zo gr liefs xxx de Valkjes uit Boekel en jullie Peetante Tante Nellie xx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.