Ruben

Ruben_2


Zondag 7 september had ik een afspraak met de ouders van Ruben. Dit earlybirdje is geboren met 31 weken en 3 dagen omdat zijn mama in eerste instantie een zwangerschapsvergiftiging had wat uiteindelijk een HELLP syndroom werd. Gelukkig deed Ruben het meteen goed en mocht hij al snel overgeplaatst worden van het ziekenhuis in Veldhoven naar het Sint Anna in Geldrop. Iets dichterbij huis voor zijn ouders.

De ouders van Ruben wachten mij op in de hal van het ziekenhuis. Ze praten me daar even bij over Ruben, de bevalling en de tijd die ze in het ziekenhuis doorbrengen. Sterke ouders, vol liefde en vol vertrouwen in een mooie toekomst samen. Ik kan niet wachten om dit kleine wonder te ontmoeten en op de foto te zetten!

De reportage verloopt rustig en gemoedelijk. Ruben laat alle dagelijkse bezigheden, wegen, wassen, aankleden, gewoon gebeuren. Het is een rustig en tevreden mannetje. Hij mag proberen aan de borst te drinken en dat doet hij fantastisch! Wat een kanjer! Ik besluit dat ik voldoende foto’s heb gemaakt en dat het voor de rust van Ruben en zijn ouders beter is als ik ga. We nemen afscheid van elkaar en met een dankbaar gevoel ga ik op weg naar huis.

Inmiddels is Ruben thuis en kunnen zijn ouders in hun eigen vertrouwde omgeving van hem genieten. Ik wens jullie alle goeds voor de toekomst en bedankt dat ik deze reportage voor jullie mocht doen!

Groetjes,
Susan

**********************

De ouders:

Na een zwangerschap zonder problemen krijg ik na 30 weken ineens enorme pijn in mijn bovenbuik, eenmaal bij de verloskundige bleek mijn bloeddruk veel te hoog. We moesten gelijk naar het ziekenhuis en daar bleek het vermoeden van de verloskundige waar… Ik heb pre-eclampsie…

Na 5 dagen ziekenhuis is het een HELLP syndroom geworden en we moeten met de ambulance naar het MMC Veldhoven. Gelukkig klim ik na 1 dag uit de sjoep en wordt de zwangerschap ingeleid. 18-8-2014 wordt Ruben geboren met 1345 gram.

Het is een sterk mannetje, want vanaf dag 1 heeft hij zelf geademd en heeft alleen CPAP nodig, waar hij na 5 dagen en tijdens een infectie ook vanaf is! Na 6 weken ziekenhuis weegt hij 2320gr en drinkt hij al zijn voedingen zelf waardoor hij lekker mee naar huis mag.

Susan, super bedankt dat je deze hectische tijd in het ziekenhuis vast hebt willen leggen. De foto’s zijn geweldig we zijn er erg blij mee!

Groetjes

Jan-Willem en Anneli

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.