Romy prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, keizersnede, Elkerliek, longrijping, weeenremmers, zwangerschapsvergiftiging, couveuse, sonde

Romy

Romy prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, keizersnede, Elkerliek, longrijping, weeenremmers, zwangerschapsvergiftiging, couveuse, sonde

 
Op dinsdag ochtend 26 nov. 2019 33+3 weken zwanger werd ik wakker met menstruatie achtige krampen die snel achter elkaar volgde. Ik had de verloskundige gebeld en ze was meteen langs gekomen. Ze had haar controles gedaan en het bleek dat ik 1 cm ontsluiting had en verwees me door naar het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Eenmaal gearriveerd werd in aan de monitor gelegd en bleek inderdaad dat ik al weeën had. Ze hebben me direct longrijpers en weeënremmers gegeven om te proberen haar tot zaterdag in mijn buik te houden omdat ik dan 34 weken zou zijn. De weeënremmers hielpen pas in de nacht en de volgende dag was het redelijk rustig en hebben ze me de tweede dosis longrijpers en weeënremmers gegeven.

Ik hield ook de laatste tijd ontzettend veel vocht vast en dacht dat dit erbij hoorde, alleen de hoeveelheid die ik vasthield was extreem en inderdaad in mijn bloed en urine zagen ze mijn waardes erg snel afdalen. Ik had plotseling zwangerschapsvergiftiging, we waren hier erg van geschrokken mijn zwangerschap is ronduit vlekkeloos verlopen en ik dacht afgelopen week dat ik de griep had opgelopen. In plaats daarvan werd mijn lichaam al ziek en was zich al aan het voorbereiden.

Donderdag ochtend werd opnieuw alles weer gecontroleerd en zagen dat het steeds maar slechter ging en werd de keuze gemaakt dat ze geboren moest worden en ik de 34 weken niet ging halen. Ik zou ingeleid worden en mijn vliezen werden gebroken daar reageerde zij meteen op waarna haar hartslag vlot omlaag ging. Hierop werd al snel het besluit gemaakt om haar met een keizersnede ter wereld te brengen voor de veiligheid van haar en mij. Binnen een uur lag ik op de operatietafel en op 28 nov. 2019 om 12:58 is onze lieve Romy geboren 33+5 met een gewicht van 2130 gram.

Meteen kwam er een huiltje en werd ze meegenomen naar de suite voor haar controles ze moest de couveuse in en kreeg een sonde in haar neus met een infuus. De longrijpers waren precies op tijd gegeven en ze ademde gelukkig al zelfstandig.

De dagen daarna merkten we al dat we een hele sterke meid hebben, ze kroop overal onderdoor ze had geen beademing nodig, hoefde niet onder de lamp voor het geel zien en had ook geen medicijnen nodig om haar ademhalingscentrum te stimuleren.

Inmiddels zijn we 2 weken verder en ligt ze in haar eigen bedje, haar infuus is eruit en ze drinkt al goed uit de fles. Wij vonden het heel bijzonder dat Mieke deze momenten vast wilde leggen voor ons en zijn haar daar erg dankbaar voor, we dachten even op controle te gaan en ineens moest ze geboren worden in 2 dagen tijd voor de gezondheid van haar en mij. Je leeft in een rollercoaster en je wordt geleefd daarbij is het mooi dat Stichting Earlybirds er is om voor ouders deze momenten die heel mooi zijn, maar ook heftig, vast te leggen.

———————

Van de fotografe:

Wat een mooi en sterk meisje is Romy. Van een heerlijke zwangerschap ineens een keizersnee en een prematuur kindje, dat mag je gerust een rollercoaster noemen! Het was heel fijn om jullie gezin te mogen fotograferen. Ook met haar trotse grote broer erbij. Ik wens jullie een heel mooie en gezonde toekomst!

Lieve groet en een knuffeltje voor Romy, Mieke.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.