Riva prematuur geboren met 31 weken, Maasstad ziekenhuis, couveuse, buidelen, sonde

Riva

Riva prematuur geboren met 31 weken, Maasstad ziekenhuis, couveuse, buidelen, sonde

 
Op 10 november mocht ik een fotoreportage maken van Riva in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam. Dit meisje is geboren bij een zwangerschapsduur van 31 weken. Ze heeft al vele mooie stappen gemaakt. Nu nog een paar kleine hobbels overwinnen en de weg naar huis komt steeds dichterbij.

Als ik bij Riva op de couveusekamer kom ligt ze nog heerlijk te slapen. Ze mag vandaag opgefrist worden en daarna buidelen met haar moeder. Tijdens het opfrissen wordt Riva steeds meer wakker en gaat er af en toe een heel klein oogje open, wat een lief gezicht en mooie oogjes heeft ze!

Tijdens het verschonen vertellen de ouders het verhaal over de geboorte van Riva. De zwangerschap ging helaas al gepaard met veel zorgen en onzekerheden. Met 19 weken moest haar moeder volledige rust nemen, doordat de baarmoedermond al openstond. Dit was natuurlijk nog veel te vroeg. Er is toen een cerclage (een bandje om de baarmoedermond) geplaatst en daarmee is het hopen op iedere week die het goed mag gaan. Na 31 weken vond Riva het genoeg geweest en wilde ze haar ouders niet langer laten wachten. Het waren spannende tijden voor haar ouders.

Vandaag laat Riva zien dat ze echt al stappen maakt, want ze drinkt voor het eerst -waar haar ouders bij zijn- uit het flesje. Wat een mooi moment en fijn dat ik dit ook vast kon leggen.

Ik wens Riva, haar vader en moeder alle geluk van de wereld! En hopelijk mogen jullie snel naar huis.
Liefs Eveline

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.