Rio

Zaterdag 11 mei mocht ik op pad voor mijn allereerste Earlybirds reportage. Ik vond het best wel een beetje spannend, maar die spanning viel al snel van me af toen ik eenmaal kennis had gemaakt met Rio en zijn lieve papa en mama.
Papa Kevin vertelt, terwijl we naar de kamer lopen, dat de bevalling heel plotseling veel te vroeg op gang kwam. Daphne werd opgenomen en kreeg weeënremmers toegediend. Toen deze na een paar dagen uitgewerkt waren duurde het niet lang tot de weeën doorzetten en Rio geboren werd na 34 weken zwangerschap. Omdat de placenta tijdens de bevalling te snel losliet, verloor Rio best wel wat bloed en zijn de waardes van zijn bloed aan de lage kant.
Eenmaal op de kamer aangekomen is Rio al klaar wakker. Helder kijkt hij uit zijn oogjes, klaar voor een schone luier en een voeding. Kevin en Daphne doen dit al helemaal zelf, zonder hulp van de verpleging, alsof ze nooit anders gedaan hebben. Lachend vertellen ze dat de verpleging ook al zei dat ze eigenlijk niet meer nodig zijn. En inderdaad, ik heb de verpleging ook eigenlijk niet gezien, behalve toen ze kwamen zeggen dat voor hen de dag erop zat.
En zo ontspannen als papa en mama zijn, zo ontspannen is ook de kleine Rio. Een heerlijk rustig en tevreden ventje. En als hij een grote lach op zijn gezicht laat zien ben ik heel blij dat ik daar met mijn camera bovenop sta! “Dat is de eerste keer dat hij zo lacht” zegt Kevin trots!
Wat ben ik blij dat ik me opgegeven heb als fotograaf voor deze mooie stichting. Zo dankbaar en mooi om te mogen doen. En wat ben ik ook blij dat ik Rio als mijn eerste Earlybirds-baby toegewezen heb gekregen. Want eerlijk is eerlijk, hij heeft het me wel makkelijk gemaakt met zijn knappe snoet.
Een paar dagen na de fotoshoot blijkt dat de waardes van Rio te laag blijven, en hij erg vermoeid is. Daarom wordt besloten dat Rio een bloedtransfusie zal krijgen. Maar ik weet zeker dat deze kleine vechter er wel gaat komen! Hopelijk mag je snel met papa en mama mee naar huis om daar verder te groeien, te ontdekken en vooral veel knuffels te krijgen! Dankjewel Daphne en Kevin, dat ik heel even een klein onderdeeltje mocht zijn van deze heftige, maar bijzondere tijd en dat ik deze foto’s voor jullie mocht maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.