Liam Jamie

Van de fotograaf
Op 16 mei was ik weer in het ziekenhuis van Hoorn te vinden voor een Earlybirds reportage. Dit keer een reportage van de kleine Liam Jaimie. Wat een klein mannetje! Geboren met een zwangerschapsduur van 32 weken was hij niet alleen te vroeg (prematuur) maar ook geboren met 1346 gram en dus erg licht. (dysmatuur).
Al heel wat weken ziekenhuis hebben ze gehad toen ik bij ze was, maar Liam is enorm sterk en gaat elke dag een stapje omhoog in gewicht. Super goed!! Tijdens de fotosessie was ook grote zus Mila erbij en hebben we natuurlijk ook met haar een boel mooie foto’s kunnen maken. Wat is ze trots op haar kleine broertje en wat helpt ze al goed. Prachtig om te zien!

Lieve Coen en Jelka, ik wens jullie veel mooie momenten toe met Mila en jullie kleine sterke mannetje Liam. Lekker genieten zodra jullie thuis zijn en bedankt dat ik deze (en nog meer) foto’s voor jullie mocht maken.
Liefs, Marinda

Door de ouders
Zo gaat je zwangerschap goed en zo zit je elke week in het ziekenhuis… Deze zwangerschap was al spannend, omdat ik bij mijn vorige zwangerschap pre-eclampsie heb gehad. Maar tot 27 weken ging alles voorspoedig. Met 27 weken had ik ineens bloedverlies. Snel naar het ziekenhuis en na een heleboel onderzoeken en een nachtje in het ziekenhuis mocht ik weer naar huis. Er was niks gevonden, dus er leek niks aan de hand. Helaas kreeg ik 1,5 week later weer wat bloedverlies en werd ook een hoge bloeddruk vastgesteld. Na een uitgebreide echo bleek de baby ook erg klein, dus werd vastgesteld dat ik weer pre- eclampsie had. Ik moest elke week langs voor een echo en elke dag een ctg maken en bloeddruk meten. Dit ging een paar weken zo door met af en toe een nachtje in het ziekenhuis, omdat mijn bloeddruk erg hoog was. Uiteindelijk met 32.4 weken had ik ‘s ochtends weer heel veel bloedverlies en werd ik met een ambulance naar de OK gebracht, want de baby moest misschien snel met een operatie ter wereld komen. Op de OK bleek dat er nog wat vruchtwater was en dat het hartje klopte, dus mocht ik naar een normale verloskamer. Hier bleek dat de harde buiken, die ik inmiddels had, niet afnamen en dat het door ging zetten in weeën. Die middag werd Liam Jaimie geboren. Hij was 1346 gram, dus erg klein en dus veel te vroeg. We gingen samen naar de neonatologie waar hij in een dichte couveuse ging en ik ernaast in het ziekenhuisbed. We hadden een eigen kamer waar we allebei mochten blijven slapen, wat heel erg fijn was. Liam moest even goed gaan groeien en wat sterker worden voor we naar huis mochten. Inmiddels is hij bijna 4 weken en mogen we binnenkort naar huis!
Mijn dochtertje Mila was ook te vroeg en te klein geboren en ook met haar hebben we op de neonatologie gelegen. Toen werden op de stichting Earlybirds gewezen en hebben we een fotoshoot gedaan. Dat wilde ik dit keer graag weer. Dat Liam 2,5 week oud was, kwam Marinda langs voor de shoot. Het was heel gemoedelijk en gezellig eigenlijk. Ze heeft hele mooie foto’s gemaakt van ons gezin!
Heel erg bedankt voor dit mooie aandenken van deze tijd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.