Rien prematuur geboren met 30 weken en 2 dagen, MCL, couveuse, spoedkeizersnede, gebroken vliezen, hoge bloeddruk, UMCG, sonde

Rien


Rien prematuur geboren met 30 weken en 2 dagen, MCL, couveuse, spoedkeizersnede, gebroken vliezen, hoge bloeddruk, UMCG, sonde

Een verrassingskindje

Op zondag 22 juli rij ik in de ochtend naar het MCL om daar weer een reportage te maken voor Earlybirds. Iedere keer weer is dit bijzonder om te doen. Ik heb om half 10 afgesproken in de ouderkamer voor de couveuse afdeling met Femke en Isaac. Nadat we kennis hebben gemaakt lopen we meteen naar de couveuse afdeling om naar hun mannetje te gaan. In het bedje ligt een mooi klein lief kereltje, met de leuke naam Rien.

De komst van Rien was een echte verrassing. Bij 30 weken en 2 dagen zwangerschap, moet Rien met een spoedkeizersnede gehaald worden omdat de vliezen van Femke gebroken zijn en er een infectiegevaar is. Dat terwijl Femke en Isaac nog maar net de kans hadden om aan het idee te wennen dat er een kindje op komst was. Want bij de geboorte wisten ze nog maar 4 weken dat Femke zwanger was en van die 4 weken verbleef Femke 2 weken in het ziekenhuis ivm te hoge bloeddruk. Net een kleine week thuis, braken de vliezen en moest Femke opgenomen worden in het UMCG, waar de kleine man niet op zich liet wachten.

Rien is een sterk mannetje die maar weinig ondersteuning nodig heeft gehad tot nu toe. Ook vandaag tijdens de fotoshoot mocht hij in bad, waar hij zo nu en dan om zich heen keek en na het badje nog heel stoer een poging deed om aan de borst te drinken. Een echte doorzetter, maar dat zal hij van geen vreemde hebben denk ik.

Femke,Isaac en Rien, ik hoop dat jullie met een paar weekjes echt kunnen genieten en een mooi thuis kunnen creëren voor jullie gezin.
Liefs
Jacqueline

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.