Ricardo

BLOG-Ricardo

Ouders;
25 april 2015
Dit was de dag dat we een positief test in handen hadden. We waren blij en vonden het tegelijk ook heel spannend. De zwangerschap verliep goed. Ik mocht niet klagen. Niet misselijk geweest. Geen afkeer van eten of andere zwangerschaps kwaaltjes. Het enigste waar ik wel last van had was moeheid wat de hele zwangerschap wel aanhield.
22 september 2015
We waren net lekker op vakantie geweest en ik was weer 2 weken aan het werk. We hadden deze dag een 3D echo bij de verloskundige. Net zo als altijd werd ik gewogen en werd m’n bloeddruk gemeten. Deze was te hoog. Ik dacht oké. We hebben het druk gehad het zal wel een beetje stress zijn. We zijn begonnen met de 3d echo en toen deze klaar was is weer opnieuw mijn bloeddruk gemeten en deze was nog te hoog.
Ik werd door verwezen naar het ziekenhuis. Hier werden allerlei controles gedaan en ik moest 1 nacht blijven. Daarna mocht ik weer naar huis maar moest wel per direct de ziektewet in en bleef onder wekelijkse controle van het ziekenhuis.
Zo gingen er 3 weken voorbij waarbij mijn bloeddruk steeds te hoog bleef. Ik probeerde het gebruik van medicatie zo lang mogelijk uit te stellen door voldoende te rusten en stress te vermijden. Op de echo’s was te zien dat de baby niet goed meer groeide als gevolg van de hoge bloeddruk. Was dit over 2 weken nog zo werden er maatregelen getroffen. Ook werd ik regelmatig getest op zwangerschaps vergiftiging maar dat was gelukkig steeds niet zo.
Tot vrijdag 16 oktober.
Ik werd de nacht van vrijdag op zaterdag wakker met flinke pijn in mijn middenrif.
Ik dacht misschien is hij gedraaid heeft hij flink getrapt. Maar dat deed hij anders ook nooit. Het was een rustige baby in m’n buik.
De pijn bleef aan houden en ik werd misselijk. Ik ben er uit gegaan heb een stukje gelopen, gedoucht, niks hielp en het bleef aanhouden. Ik was bewust gemaakt welke symptomen ik op moest letten wat kon duiden op vergiftiging en dit begon er wel erg op te lijken. We hebben het ziekenhuis gebeld en ik moest direct komen. Weer bloed en urine laten afnemen en daar kwam de gynaecoloog met de uitslag je hebt zwangerschap vergiftiging!
Ik kreeg een moment van angst. Bang dat er wat met de baby zou gebeuren. Ik kreeg een spuit voor de rijping van de longen en werd met spoed naar Groningen gebracht met de woorden ga er maar vanuit dat hij binnen nu en een dag geboren moet worden.
Dit heb ik gelukkig weten uit te stellen!
Ik heb een week in Groningen gelegen toen ben ik terug gebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Hier heb ik nog anderhalve week gelegen tot dat het niet meer vertrouwd was voor mijn lichaam om hem te laten zitten.
Mijn bloed waardes gingen steeds meer achter uit. Woensdag 28 oktober is onze zoon Ricardo gezond te wereld gekomen. Hij is geboren met 33 weken. 7 weken te vroeg. Ik was uitgerekend op 15 december. Hij woog 1798 gram en was 42 cm. Hij heeft 1 week in de couveuse gelegen en aan de hart monitor. Hij heeft 3 weken een sonde in gehad. Hij is nu goed op gewicht de sonde is uit en na er 5 weken gelegen te hebben mag Ricardo deze week naar huis.
We zijn heel blij dat we deze fotoshoot van earlybirds hebben mogen krijgen. Het is een mooie stichting waar ouders steun uit kunnen halen. Het was een gezellige shoot met Charlie.
Heel erg bedankt! 🙂
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.