Rey prematuur 34 weken borstvoeding sondevoeding

Rey

Rey prematuur 34 weken borstvoeding sondevoeding

Na een onverwachte bevalling kregen wij ons grote cadeau op 21-10-2015. Een dikke 9 scoorde Rey toen hij zijn keel openzette op mijn buik. Wat een fantastisch moment. 34 weken en 1 dag zwanger was ik en nog helemaal niet klaar voor de bevalling. 3 minuten erna kreeg Rey het erg moeilijk met ademhalen en moest hij naar de neo… Een moment dat ik nooit meer zal vergeten. Daar ging ons ventje in de couveuse. Na 1,5 uur kon ik even naar hem toe, het was laat en we waren kapot.

Twee vriendinnen attendeerden mij op Stichting Earlybirds. Vreemd genoeg had ik hier in het ziekenhuis niets over vernomen.

Maureen kwam. Tja, een beetje onwennig. Maar ik deed gewoon mijn ding. Carlos mijn vriend kon helaas niet aanwezig zijn en Joy, Rey’s grote zus, was bij de opvang. Een fantastisch moment om dus even alles op mijn gemak te doen. Wegen, voeden, luier verschonen. Alles moest genoteerd worden voor de verpleging.

Rey drinkt goed aan de borst, erg effectief maar is wel snel moe. Dus de meeste voedingen gaan via de sonde en dit breiden we steeds wat uit. Maureen legt alle handelingen vast, zoals het gaat. Zonder opdrachten. Gewoon zoals het is. Een heel fijn persoon waar ik nog een hele tijd mee heb zitten kletsen na de fotoshoot.

Inmiddels is Rey thuis, hij mocht met twee weken met een sonde in naar huis. Hij weegt ruim 200 gram boven zijn geboortegewicht. Ik draag hem veel in de doek huid op huid. Heerlijk kan hij daar slapen. Het voeden gaat ook erg goed! De sonde mag er over 2 dagen uit als we hem niet meer nodig hebben en hij goed is blijven groeien.

Maureen, ik wil je nogmaals ontzettend bedanken! Je bent een mooi mens. De foto’s zijn van onschatbare waarde voor ons.

*************

De fotograaf:

Afgelopen vrijdag was het weer zover dat ik op stap mocht voor Earlybirds om een fotoreportage te maken van Rey, geboren met 34 weken in Delft. Altijd weer spannend om een fotoreportage te maken. En dat heeft uiteraard ook te maken met het licht waarmee je je moet redden maar ook of je een klik hebt met de ouders. Je maakt een herinnering voor hen en als het dan klikt zoals deze vrijdag dan is dat zo fijn!

Diana, de moeder van Rey, is vandaag alleen en dat komt niet altijd voor omdat ze ook nog de zorg heeft voor haar dochtertje maar zij is vandaag bij de opvang dus is het mama-tijd voor haar en Rey. Elke dag geeft ze Rey de borst en dat is altijd spannend hoeveel hij drinkt. Het is even zoeken en uitproberen en ook zeker wegduwen maar de heerlijke zuiggeluidjes geven duidelijk aan het goed gaat. En dat klopt, Rey heeft vandaag erg goed gedronken, de rest wordt via de sonde gegeven maar iedereen is erg tevreden. Voor Diana en Carlos is het geven van de borst heel belangrijk en het is duidelijk dat ze niet zomaar opgeven.

De liefde die Rey nu al krijgt helpt zijn proces van aansterken zodat hij snel mee naar huis mag en dan komt de welbekende blauwe wolk in huize Esmori vast en zeker! Ik wens de ouders, zijn zusje en uiteraard Rey heel veel succes met de weg die ze nog te hebben gaan en ik weet zeker dat Rey een stoere maar tevreden jongen wordt.

Groet Maureen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.