Raf prematuur geboren 29 weken HELLP zwangerschapsvergiftiging

Raf

Raf prematuur geboren 29 weken HELLP zwangerschapsvergiftiging

Na een zwangerschap van 29 weken is onze zoon Raf geboren. Mama was de gehele zwangerschap onder controle van de gynaecoloog vanwege chronisch hoge bloeddruk, maar de zwangerschap verliep de eerste 29 weken verder prima. Totdat mama zich plotseling niet lekker ging voelen en voor de zekerheid gecontroleerd werd in het ziekenhuis. Toen ging alles ineens heel snel.

In het ziekenhuis bleek dat mama zwangerschapsvergiftiging had en de volgende dag werd ze al overgebracht naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven i.v.m. een mogelijke vroeggeboorte. In Veldhoven werd mama steeds zieker en bleek ze het HELLP-syndroom te hebben. Gelukkig ging het met Raf nog super goed, maar omdat het steeds gevaarlijker werd voor mama en Raf werd besloten om met 29 weken en 5 dagen Raf geboren te laten worden via een keizersnede. Helaas moest mama onder volledige narcose, maar gelukkig mocht papa er de hele tijd bij zijn.

Op 22 augustus is Raf geboren. Hij heeft naar omstandigheden een goede start gemaakt. De eerste week van zijn jonge leventje heeft Raf op de NICU in Veldhoven gelegen. Hij bleek een echte vechter. Na 5 dagen mocht zijn CPAP al af en konden we Raf pas echt goed bewonderen. Steeds meer slangetjes verdwenen en na een week mocht Raf naar het JBZ in Den Bosch verhuizen. Inmiddels zijn we nu 3 weken in het JBZ en Raf blijft goede stappen maken.

Toen Raf precies 2 weken oud was kwam Kim ons fotograferen. Wat zijn het prachtige foto’s geworden! Kim, heel erg bedankt voor de mooie foto’s. We kunnen niet wachten tot we Raf lekker mee naar huis kunnen nemen!

Groetjes Frank en Anne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.