Quinn en Nova tweeling vliezen gebroken 30 weken

Quinn & Nova

Quinn en Nova

 

Afgelopen zaterdag mocht ik naar Arnhem toe om Quinn & Nova te fotograferen. Na 30 weken zwangerschap was de kinderkamer klaar en waren de ouders klaar om samen een avondje uit te gaan. De timing van de tweeling was echter anders en via het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem moesten ouders naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht om daar te bevallen. Na een pittige start ging het al snel beter en zijn broer en zus terug in het Rijnstate Ziekenhuis, alvast dicht bij huis.

Het was nog vroeg en broer en zus werden langzaam wakker tijdens het verschonen en wegen. Eenmaal wakker werden de baby’s  wat onrustiger en hadden zin in een voeding. Die kregen ze lekker tijdens het buidelen met papa. Bij papa op de buik werden broer en zus gelijk rustig en zochten elkaars hand. Om elkaar vervolgens bijna niet meer los te laten.

Danny & Jolanda, ik hoop dat Quinn en Nova de goede lijn vasthouden en snel met jullie mee naar huis toe mogen. Heel veel geluk met z’n viertjes!

******

De ouders:

Na 2,5 jaar lang wachten was het dan eindelijk zover, we waren in verwachting! En niet van één kindje, maar van twee! En ook nog eens van een jongen en een meisje, ons geluk kon niet op! De zwangerschap verliep vlekkeloos en papa en mama genoten volop van het zwanger zijn.

Toen mama 30+2 dagen zwanger was, waren we de laatste hand aan het leggen aan de babykamer en was het kamertje eindelijk klaar. We zeiden nog tegen de kleintjes:”Jullie kamertje is klaar, maar dat betekent niet dat jullie al mogen komen, jullie moeten nog even wachten!”. Helaas besloten de kleintjes anders en braken diezelfde avond de vliezen.

Twee dagen later met 30+4 weken werden Nova (1470 gram) en Quinn (1570 gram) geboren door middel van een keizersnede in het WKZ in Utrecht. Nova liet meteen zien dat ze een klein pittig meisje was en ademde meteen zelfstandig, ze mocht zelfs eventjes bij mama op de borst liggen. Quinn had wat meer opstartproblemen en moest aan de CPAP. Wat was het schrikken toen hij de volgende dag een klaplong kreeg. Hij kreeg een drain ingebracht en moest aan de beademing. Na drie dagen mocht de drain eruit en de dag daarna trok Quinn zelf zijn beademingsbuis eruit! Hij deed het zo goed dat ze de dag er na al werden overgeplaatst naar het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Nova was erg moe van de reis en heeft nog een paar dagen aan de low flow gemoeten, maar liet al gauw zien dat ze dat niet nodig had. Quinn krijgt nog wel low flow, maar doet het ook erg goed!

Dankzij de stichting Earlybirds hebben we foto’s die we zelf niet kunnen maken. De weken vliegen voorbij en foto’s maken van ons viertjes schiet er daardoor vaak bij in. Daarom zijn we erg blij met de foto’s. Het is een hectische, maar ook bijzonder periode waarin we proberen van alle kleine hoogtepunten te genieten.

Momenteel zijn Nova en Quinn drie weekjes oud en zijn ze overgeplaatst naar de Medium care! Ze drinken beide al wat uit de borst en ook uit een flesje! Wat zijn wij trots op onze twee kleine bikkeltjes! Nog een paar weekjes wachten tot ze met ons mee naar huis kunnen en we heerlijk met z’n viertjes als gezin van een mooie toekomst kunnen genieten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.