Pomme prematuur geboren met 30 weken en 2 dagen, NWZ Alkmaar, longrijping, weeenremmers, HELLP syndroom, spoedkeizersnede, NICU, sonde, buidelen

Pomme

Pomme prematuur geboren met 30 weken en 2 dagen, NWZ Alkmaar, longrijping, weeenremmers, HELLP syndroom, spoedkeizersnede, NICU, sonde, buidelen

 
Na een spannende zwangerschapsperiode is Pomme geboren met 30,2 weken.

Tijdens de 20 weken echo bleek al dat Pomme klein was. Met 24 weken was haar groei nog verder gestagneerd en moest ik acuut stoppen met werken. Tijd om daar over in te zitten kregen we niet omdat ik een paar dagen later wakker werd met bloedverlies. We zijn meteen naar het ziekenhuis gegaan en daar kreeg ik ook harde buiken. Met de ambulance werd ik overgeplaatst naar een academisch ziekenhuis omdat het er op leek dat de bevalling zou beginnen. Na een gesprek met de artsen over de kansen voor Pomme zijn we meteen gestart met longrijpingsprikken en weeënremmers. Gelukkig bleef het rustig en mochten we na een week weer naar huis.

Wel moesten we elke week terug voor een groei-echo en het controleren van de navelstrengdoorbloeding. Bij de controle van 29,5 weken bleek mijn bloeddruk veel te hoog. Uit aanvullend bloed en urine onderzoek bleek dat ik het HELLP-syndroom had. Ik zou niet meer uit het ziekenhuis komen voordat ik een kind had… Voor de tweede keer longrijpingsprikken. Dit keer geen weeënremmers maar wel een magnesiuminfuus. Aanvankelijk knapte ik wat op maar toen ging ik ineens heel hard achteruit. Zelf bevallen was geen optie meer. Het werd een spoedkeizersnede.

Gelukkig heeft onze lieve Pomme het vanaf het begin goed gedaan. Na 5 dagen mocht ze van de NICU af en werd ze overgeplaatst naar de high care. Uiteindelijk mocht ze twee weken voor de uitgerekende datum mee naar huis. We zijn Michaja erg dankbaar voor de mooie fotoreportage die ze van ons heeft gemaakt. Een mooie herinnering aan een pittige periode.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.