Philou prematuur geboren met 29 weken, sondevoeding, buidelen, Rijnstate, gebroken vliezen, weeenremmers, Radboud MC

Philou


Philou prematuur geboren met 29 weken, sondevoeding, buidelen, Rijnstate, gebroken vliezen, weeenremmers, Radboud MC

Het is een grauwe dag als ik naar het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem rijd. Ik ben erg benieuwd naar Philou. Vier weken eerder heeft ze haar ouders flink laten schrikken. Mama Ilona en papa Ruben zouden een weekendje weg, maar Ilona voelde zich niet fit. Dus toch maar even ter controle naar het Rijnstate ziekenhuis. Eenmaal in het ziekenhuis braken de vliezen. Omdat Ilona op dat moment nog maar 28,5 week zwanger was, werden ze doorgestuurd naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Daar deden de weëenremmers gelukkig hun werk. Maar toen ontdekt werd dat het vruchtwater niet meer schoon was, bleek het toch verstandiger om de bevalling op te wekken. Het werd een zware bevalling, maar gelukkig kwam Philou op 20 januari 2019 gezond ter wereld bij 29 weken.

Op het moment dat ik de foto’s kom maken, is het gezin gelukkig weer in het Rijnstate ziekenhuis. Wel zo fijn, want het gezin woont in de buurt. Het is dan vier weken na de bevalling en het gaat goed met Ilona en Philou. Philou is inmiddels 2400 gram, drinkt al wat aan de borst en krijgt alleen nog aanvullend sondevoeding. Een infuus en ademondersteuning heeft ze dan al niet meer nodig. Tijdens het maken van de reportage hoor ik Philou nauwelijks. Ilona en Ruben verschonen en wassen haar samen in alle rust. Daarna krijgt Philou de borst. Dat gaat al goed, maar tijdens het buidelen bij papa krijgt ze nog wel wat extra voeding via de sonde. Ilona legt Philou weer lekker in haar bedje en daarna neem ik afscheid.

Als ik naar huis rijd, kijk ik terug op een fijne ochtend. Wat een rust en liefde straalt dit gezin uit. Mooi om daar even dicht bij te mogen zijn!

Lieve Philou, Ilona, Ruben en grote zus Kae-Lynn: ik wens jullie heel veel liefde, geluk en gezondheid samen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.