Otis, Pedro & Mika

Op vrijdag 20 januari mocht ik langs bij de drieling Otis, Pedro en Mika in het St. Franciscus ziekenhuis in Rotterdam. Voor mij de allereerste keer om een drieling vast te leggen voor Earlybirds, dus ik was heel benieuwd hoe het zou gaan. De drieling is geboren bij een zwangerschapsduur van 29 weken en tijdens de shoot waren de drie mannetjes alweer ruim 5 weken oud.
Toen ik bij ze op de afdeling kwam lagen de jongens al heerlijk bij hun ouders Lizzy en Yuri te buidelen. Otis lag bij zijn moeder en de andere twee lagen bij hun vader. Toen ik ze mocht bewonderen zag ik dat ze heel wat donkere haartjes hadden en onbewust zoek je naar overeenkomsten en verschillen tussen de jongens. Maar wat bleek, ze zijn een ééneiige drieling. Heel bijzonder, want dat komt heel weinig voor en afgezien van het gewicht waren ze dus identiek. De naambandjes moesten dus ook wel echt om blijven, want de verpleging was ook veel te bang om ze door elkaar te halen.
Het was voor ouders tijdens de eerste echo ook wel even schrikken toen het bleek dat het om drieling ging. Alles werd even anders voor hun toekomstbeeld, maar gelukkig was het een goede zwangerschap ondanks toch de spanning die erbij komt kijken. Bij een zwangerschapsduur van 27 weken waren de vliezen gebroken en moest Lizzy opgenomen worden in het ziekenhuis. Ze heeft het nog 2 weken volgehouden om de jongens te laten groeien in de buik. Daarna was het niet meer te rekken en zijn ze met een keizersnede ter wereld gekomen.
Intussen hebben de ouders alle foto’s ontvangen van de shoot en waren ze heel blij dat er eindelijk goede foto’s waren, want dat was hun nog niet gelukt. En dat begrijp ik ook volkomen, daarom des te meer heel fijn dat ik dit voor ze mocht doen.
Ik wens Lizzy, Yuri, Otis, Pedro en Mika alle geluk van de wereld! Hopelijk mag alles voorspoedig verlopen en straks eindelijk naar huis.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.