Olivia prematuur geboren met 31 weken, Isala Zwolle, HELLP, keizersnede, couveuse, sonde, buidelen

Olivia

Olivia prematuur geboren met 31 weken, Isala Zwolle, HELLP, keizersnede, couveuse, sonde, buidelen

 
Van de fotograaf:

Of ik een aanvraag voor een reportage wil aannemen van een klein meisje in het Isala te Zwolle? Door wat verschuivingen in mijn planning denk ik dat dit moet gaan lukken op korte termijn, dus contact gezocht met de kersverse mama Gerda. Zij was opgenomen met het HELLPsyndroom, de situatie werd kritiek en dus werd hun dochtertje Olivia met 31 weken via een keizersnede geboren. Inmiddels is dat 2 weken geleden en heeft dit kleine meisje al kleine stapjes vooruitgang geboekt. Gegroeid naar 1660 gram en al uit de couveuse!

We spreken af in de centrale hal. Even een korte kennismaking en daarna snel naar Olivia en horen hoe ze de nacht heeft doorstaan. Goed, alhoewel ze wel wat heeft gespuugd. Maar er is toestemming om haar lekker in badje te doen, de 2e keer voor deze kersverse papa & mama. Dat is met zo’n kleine frummel nog best een hele klus maar met lieve hulp van de verpleging kunnen we zo een mooie serie foto’s maken. Altijd een mooi moment als het kindje ontspant in het warme water. Liefdevol en zorgzaam wordt Olivia door papa en mama weer in het roze gekleed. Gauw terug naar de afdeling, waar het inmiddels een drukte van belang is op deze zaterdagmorgen. Respect voor hoe Gerda en Laurens hún moment met hun dochtertje pakken, ze mag even aan de borst bij mama, wauw ik zie en voel het geluksmomentje! Wat is dit toch mooi om te kunnen en mogen doen.

Maar dan mag de kleine meis lekker slapen tegen mama aan terwijl haar buikje verder via de sonde wordt gevuld. Ik maak nog een paar laatste foto’s en laat dit mooie gezinnetje gauw alleen, zodat ze nog even lekker ongestoord kunnen nagenieten samen.

Lieve, kleine Olivia, ik hoop dat de borstvoeding van mama jouw gauw doet groeien en sterker mag maken. Zodat je gauw mee mag naar huis en papa en mama alle uren van de dag bij jou kunnen zijn!

Warme groet,
Alette Holman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.