Nova prematuur geboren met 32 weken, HELLP syndroom, keizersnede, neonatologie, Ronald mcDonaldhuis

Nova

Nova prematuur geboren met 32 weken, HELLP syndroom, keizersnede, neonatologie, Ronald mcDonaldhuis
Van de ouders:

Helaas moest je veel te vroeg uit mama’s buik vanwege het HELLP-syndroom. Jij zat daar nog goed, maar mama werd steeds zieker tot op het moment dat het niet meer veilig was en jij met een keizersnede gehaald moest worden. Je was klein en kwetsbaar, maar had wel al een hoop pit in je. Op de neonatologie-afdeling kreeg je dan ook de bijnaam ‘Hittepetit’.

Inmiddels lijk je alweer een ‘gewone’ baby: ruim 4 kilo, volle wangetjes met kuiltjes wanneer je lacht, stevige armpjes, grijpgrage handjes en grote nieuwsgierige ogen.

Op die donderdag 10 augustus keek je met die ogen verwonderd naar de camera, die een klikkend geluid maakte, terwijl papa je in bad deed. Fotograaf Lianne heeft die ochtend heel veel mooie foto’s van jou kunnen maken. Wat wij toen nog niet wisten, is dat jij 7 dagen na die fotoshoot al met ons mee naar huis mocht. We zijn ontzettend blij dat je het zo goed doet! Onze bikkel!

Ouders van Nova

———————–

Van de fotograaf:

Donderdag 10 augustus maak ik kennis met de ouders van Nova. Nova is geboren na 32 weken zwangerschap. Nova heeft een prachtige eenpersoonskamer. Haar ouders kunnen een verdieping erboven in het Ronald mc Donald huis verblijven.

Vandaag is een mijlpaal want Nova is de 2 kilo grens gepasseerd en ze krijgt hiervoor een heuse trofee ( in de vorm van een mini canvas ) op haar kamer. Doke en Ercan mogen Nova zelf verzorgen en doen haar voor het eerst zelfstandig in de tummytub. Ze vindt het heerlijk! Als afsluiter mag ze heerlijk buidelen bij mama.

1 antwoord
  1. Danielle Nielander
    Danielle Nielander zegt:

    Geweldig dat jullie dit doen. Het was een vreselijk spannende tijd. Gelukkig met een goed einde en begin van het leven van Nova. Het maken van de foto’s heeft de ouders zeker goed gedaan . Dank jullie wel. Daniëlle, oma van Nova

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.