Noud

Noud

Maandagochtend 25 april 2016. Vandaag mocht ik naar Noud, geboren na 34 weken zwangerschap. Vanmorgen is zijn sonde eruit gegaan en als hij goed drinkt mag hij gauw met zijn papa, mama en 3 grote broers mee naar huis.

Wordt maar gauw sterk lieve Noud!

Fijne groet, Suzanne

*****************

De zwangerschap van Noud ging al niet helemaal lekker, met 15/16 weken kwamen we er pas achter doordat ik harde buiken kreeg. Vanaf toen meteen aan de prolutonprikken (2 van zijn 3 grote broers zijn ook te vroeg geboren). Het bleef gelukkig nu steeds bij flinke pijnlijke harde buiken en een wat korte baarmoedermond maar niets verontrustends, wel werd ik dus goed in de gaten gehouden en had ik bedrust.

Toen ik precies 34 weken zwanger was kreeg ik die nacht plots weer flinke pijnlijke harde buiken en toen het na een half uur om de twee minuten bleef doorzetten, hebben we het ziekenhuis gebeld waar we meteen heen moesten. Ik had 2 cm ontsluiting maar dat kon goed komen door dat ik al 3 keer eerder was bevallen. Maar nog geen half uur later lag Noud al op mijn buik met een mooi gewicht van 2500 gram!

Hij deed het met wat ondersteuning van de cpap keurig. Hij kreunde wel flink maar dat kwam door de snelle bevalling en onrijpe longetjes. Helaas ging hij toch achteruit en werd ik rond 23.30 uur uit mijn bed gehaald dat hij overgeplaatst moest worden naar een academisch ziekenhuis omdat ze een buisje in zijn keel wilden doen. Hierdoor kon hij beter geholpen worden en was het mogelijk dat ze hem daardoor ook een medicijn konden geven, waardoor zijn longetjes iets rijper zouden worden. Het zou voor hem dan ook weer makkelijk zijn om weer zelfstandig te gaan ademen. Dat was even flink schrikken, nog geen uur later rijd je dan met je man achter de ambulance aan waar je zoontje van nog geen dag oud in ligt.

In het VUMC heeft hij inderdaad even aan de beademing gelegen en 2 keer dat medicijn gekregen en al snel kon hij daarna weer over op de cpap en ook daar was hij binnen een week vanaf en mocht hij weer terug naar ons eigen ziekenhuis in Alkmaar. Daar heeft hij nog een ruime week gelegen en toen hij alles zelf kon drinken mocht hij heerlijk mee naar huis waar wij nu met zijn allen van hem kunnen genieten!

We zijn erg blij met deze foto’s! Heel bijzonder dat deze stichting dat doet! Wij zijn jullie erg dankbaar, vooral Suzanne die deze mooie foto’s heeft gemaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.