Noud prematuur geboren

Noud

Noud prematuur geboren

Van de fotograaf:

Voor Stichting Earlybirds ging ik naar het Saxion Medisch Centrum (SMC) in Hardenberg. Ik ontmoette hier Noud samen met zijn ouders. Noud was op het moment van de fotosessie 11 daagjes jong. Hij is geboren met 33 weken.

Tot dat moment verliep de zwangerschap volgens “het boekje”. Mama Jorinde is aan het herstellen van een blaasontsteking en twijfelt eerst of de buikpijn die nacht naweeën hiervan zijn of dat het wellicht voorweeën zijn. Maar als ze ’s ochtends ook bloedverlies heeft, wordt de verloskundige gebeld. En dan zijn ze al snel in het SMC en blijkt dat er ontsluiting is. De weeënremmers en longrijping mogen echter niet baten en ’s avonds om 22.33 uur wordt Noud geboren.

En eigenlijk vanaf het eerste moment laat hij zien dat hij klaar voor het leven buiten de buik is. Al na 4 dagen kon hij de couveuse verruilen voor een wiegje en is hij druk bezig om zelf te leren drinken en de sonde af te bouwen.

Ik stap de kamer binnen en zie dat Noud heerlijk ligt te slapen. Hij werd rustig wakker gemaakt voor zijn badje. Heel wijs keek hij zijn papa aan terwijl hij genoot van het warme water. Na het badje mocht Noud aan de borst bij mama (en o wat deed hij dat goed) om vervolgens heerlijk bij papa te buidelen. Je ziet op de foto’s ook de mooie connectie tussen Noud en zijn ouders terug. Zo ontzettend mooi om te zien en vast te leggen!

Jorinde en Daniël, wat fijn dat ik dit voor jullie mocht vastleggen. En lieve Noud, wat bof je met zulke lieve ouders. Groei maar lekker door zodat je snel met papa en mama naar huis toe mag! Ik wens jullie alle liefde en geluk toe!

Een hartelijke groet,
Regina Kappert

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.