Nora

Nora

 

Vandaag was ik te gast bij Tessa en Jeroen, papa en mama van Nora.

Het was alweer een tijdje geleden dat ik voor Earlybirds op pad had kunnen gaan, dus ik had er wel zin in. Wat een lief en knap meisje! Geboren op 30 april na een keizersnede na 33 weken met een gewicht van 2042 gram. Bij geboorte heeft Nora een periode van infusen, plakkertjes, snoertjes en slangetjes gehad en vandaag was het verwijderen van het sondevoedingsslangetje een feit! Want het gaat heel goed met Nora en dat is vanaf haar geboorte ook steeds zo geweest, iedere dag weer een stukje beter.

Toch hebben Jeroen en met name Tessa een heel zware tijd achter de rug. Tessa had hypertensie pre eclampsie wat helaas overging in het HELLP Syndroom. Tessa hoorde om 19 uur s’avonds tot haar verbazing dat haar kindje nog dezelfde dag(!) geboren moest worden. Vader kwam gelukkig nog net op tijd binnen om alles mee te kunnen maken, zo snel ging het ineens.

Na de geboorte was er helaas niet veel tijd voor papa en mama om te genieten van Nora want zij moest direct vol in medische zorg. Met moeder ging het de dagen na de bevalling niet goed, omdat zij was enorm ziek was ten gevolge van het HELLP Syndroom; eigenlijk besefte Tessa na 2 dagen pas echt goed dat ze een schitterende dochter hadden gekregen. Daarna heeft het nog een poos geduurd voordat moeder weer enigszins op krachten kwam. Al bij al een toch wel traumatische ervaring en met gelukkig een goede afloop en beauty van een kind. We stonden nog even stil bij het feit dat in Nederland dit soort zorg gelukkig geleverd kan worden…hier mogen we dankbaar voor zijn.

Op de neonatologie kregen Tessa en Jeroen een leuk nicu knuffeltje en kwamen zij te weten over Earlybirds. Zij zijn blij dat we nog net een reportage hebben kunnen doen, want a.s. woensdag gaan de papa en mama gelukkig weer naar huis en kunnen zij de lange en moeilijke ziekenhuisperiode achter zich laten. Weer lekker thuis, maar nu met z’n drieën en Nora in haar nieuwe eigen bedje!

Ik wens namens Earlybirds en mijzelf lieve Nora, Tessa en Jeroen een gelukkige en voorspoedige tijd toe!

Hartelijke groet,

Perry Paulissen

2 antwoorden
  1. Patricia van Corven
    Patricia van Corven zegt:

    Zo geweldig zo mooi. Nora komt in een geweldige familie. veel liefs toegewenst voor iedereen. Welkom op deze wereld Nora

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.