Cataleya

Cataleya

Afgelopen weekend was ik op bezoek bij de mooie Cataleya in het AZM in Maastricht. Cataleya werd onverwachts geboren met 28+6 weken omdat zij een groeiachterstand van 3 weken bleek te hebben en de monitoren lieten zien dat ze het in de buik niet erg meer naar haar zin had. Het was behoorlijk schrikken voor haar papa en mama. Hun dochtertje woog maar 750 gram en was natuurlijk heel erg klein… Maar Cataleya is een sterke dame! Op het moment van de reportage was ze 2 weken oud en woog ze nog net geen kilo. En ik was blij verrast om te zien dat ze nu al van alle slangetjes af is, behalve de maagsonde. Wat knap!

Cataleya mocht lekker buidelen, eerst met mama en daarna met papa. Mooi om de liefde tussen die drie te zien. Ze vertelden dat ze erg veel steun aan elkaar hebben in deze tijd. Want hoe goed Cataleya het ook doet, het blijft bijzonder moeilijk om haar dan steeds weer achter te moeten laten in het ziekenhuis. Dat Cataleya die liefde ook voelt, was wel duidelijk: ze lag aan één stuk door te glimlachen! Nu al zo tevreden, dat lijkt mij een heel goed teken.

Lieve Cataleya, wordt maar snel een grote sterke meid zodat je met je papa en mama mee naar huis kunt gaan. Dan kunnen jullie nog veel meer knuffelen!

7 antwoorden
 1. Perry
  Perry zegt:

  Inderdaad de liefde straalt van de ouders af.
  Mooi in beeld gebracht hoor, en wat een verrukkelijke glimlach van deze kleine meid!

  Beantwoorden
 2. nadia
  nadia zegt:

  We gingen 5 mei voor een 28 weken groeiecho.. En daar kregen we al geen goed nieuws. Dat de navelstreng helaas niet optimaalwerkte en geen goeie doorbloeding had van de placenta uit. Dus moest met spoed naar zh roermond. Daar kwamen ze uit dat ik toch voor de zskerheid een controle echo moest gaan maken in azm maastricht.. Toen sloeg ook de bom goed in.. Uiteindelijk kwamen we aan en ons meisje had een groeiachterstand van 3 weken.. Wat nietgoed was. Ik moest dus blijven in azm voor een opname van 3 weken.. Ik zag het dus helemaal niet zitten.. Nooit opname gehad . nooit in het zh azm geweest dus van mij was dat alles vreemd en onbekend . iedere dag aan de ctg gelegen.. Tot uiteindelijk op 8 mei 3x op een dag aan de ctg .. En savonds kwamen ze toch mij vertellen dat ze haar gingen halen meteen spoedkeizersnee.. Ik dacht ik wasin een film beland.. Uiteindelijk is ons meisje cataleya om 23.11 geboren .. En ze is kerngezond ze woog 750 gram en 29 cm lang. Ze doet het heel goed en is inmiddels 1203 gram super trots zijn we . maar iedere dag is het toch een hell om haar achter te laten .maar als ze thuis is gaan we het dubbel en dik inhalen

  Beantwoorden
 3. natascha
  natascha zegt:

  Wat goed om overal te zien hoe goed ze het doet.
  En wat heeft ons gesprek in het azm mij goed gedaan.
  Toen Noah-Sophia in dit schuitje zat met 30 weken sloeg bij ons ook de bom in.
  Deze kindjes zijn zo bijzonder sterk. Ze hebben natuurlijk zo hard moeten vechten.
  de gelijkenis van onze verhalen was bijzonder en ik ben blij dat ik jullie heb leren kennen.
  hopelijk komen jullie ook 28 sept naar de terugkom avond van VoC.

  Beantwoorden
 4. nadia
  nadia zegt:

  Het heeft ons super goed gedaan het gesprek van ons .. En zeker met jullie te delen.. Wij zijn ook blij om jullie te leren kennen .. En ben super blij dat jullie meisje nu lekker bij jullie thuis is. ..

  Beantwoorden
 5. Frank en Debby
  Frank en Debby zegt:

  Wat een prachtige foto,s moppies , en wat een kippenvel krijgen wij nog steeds van hoe het allemaal verlopen is en hoe onwijs trots en sterk jullie alle 3 zijn ! Echt dikke respect moppies . En wat is jullie prachtige prinsesje toch een vechter . We komen jullie gauw bezoeken moppies en voor nu een hele dikke knuffel voor alle 3 <3 xxx van ons en de doggy,s

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.