Nora prematuur geboren met 33 weken, keizersnede, couveuse, sonde, pre-eclampsie, HELLP

Nora

Nora prematuur geboren met 33 weken, keizersnede, couveuse, sonde, pre-eclampsie, HELLP

 
Van de fotograaf:

Ik had nog maar net te horen gekregen dat ik een proefreportage mocht doen voor Stichting Earlybirds toen de aanvraag van Nora binnenkwam. En het moest gewoon zo zijn dat ik mijn eerste reportage deed op 17 november, Wereld Prematuren Dag.

In de loop van de ochtend liep ik, geheel Coronaproof voorzien van mondkapje, het ziekenhuis in Alkmaar in. Trots wachtte moeder Eliza mij bij de lift op. We moesten naar de andere kant van de afdeling. Eliza vertelde mij dat zij met 30 weken plotseling is opgenomen in het ziekenhuis en ook meteen moest blijven. Met 33 weken hebben ze besloten dat het voor Nora veiliger zou zijn buiten haar mama haar buik, dan de zwangerschap verder te voldragen. Met een keizersnede is zij op 21 oktober geboren. Ze moest eerst in een gesloten couveuse op het afgesloten deel van de afdeling verblijven. Helaas kreeg ze ook een infectie door het infuus.

Inmiddels was ze sterk genoeg om niet meer ondersteunt te hoeven worden en heeft zij een gedeelde kamer in een open wiegje. Omdat Nora nog zo licht is en niet zelfstandig kan drinken, krijgt zij in het ziekenhuis sondevoeding. Op de kamer aangekomen zat papa Phillippo trots met zijn dochter op schoot. Het was tijd voor een schone luier, nieuwe kleding en heerlijk eten. Na een hele ontspannen reportage dacht Nora, weet je wat…… als jullie mij nu nog een keer verschonen, poep ik gewoon de hele kamer onder. Wat hebben we gelachen!

Inmiddels is Nora weer thuis en kan dit gezin heerlijk genieten. Lieve Nora, wat wens ik jou, samen met mama en papa, een prachtig en gelukkig leven toe. Geniet van iedere dag!

————–

Van de ouders:

Na 7,5 maanden een perfecte zwangerschap gehad te hebben werd mama opgenomen in het ziekenhuis met pre-eclampsie. Ondanks de bed rust en het geen bezoek mogen ontvangen (Covid regels van het ziekenhuis) kreeg mama na drie weken ook het HELLP-Syndroom en werd onze lieve Nora met 33 weken gehaald. Ze woog 1480 gram maar deed het hartstikke super. Vrij snel van de extra beademingsapparatuur af, kregen we toch een beste klap, ze had een infectie opgelopen waar de juiste antibiotica voor gezocht moest worden. Na 2 weken pakte haar lichaampje het goed op en kon ze herstellen. Wat werden we opgetrokken aan onze sterkte dochter! Haar kracht en levenslust, geweldig!

6 weken na de geboorte mochten we eindelijk naar huis, wel met een sonde voeding maar nu konden opa’s en oma’s haar eindelijk een knuffel geven! Nu is Nora bijna 3 maanden oud, weegt ze z’n 3300 gram en drinkt ze uit de fles. Wij zijn super dankbaar dat Cynthia de foto-reportage heeft mogen doen en dat we deze herinneren mee mogen nemen naar later.

1 antwoord
  1. Maryam
    Maryam zegt:

    Hoi hoi,

    Ik zou graag ook foto’s voor mijn zoontje Isaac willen laten maken. Hij ligt nu al drie maanden in het ziekenhuis. Hoe kan ik mij daarvoor aanmelden?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.