Nora

Wanneer ’s morgens de vliezen ineens breken is het gevoel, ik kon vandaag wel eens gaan bevallen er niet gelijk. Sabine is dan 33 weken en 5 dagen zwanger. Na controle waarbij er nog geen ontsluiting is geconstateerd, zijn ze er in het ziekenhuis ook nog rustig onder. Dit kan nog best een paar dagen duren. Sabine krijgt weeënremmers en een longrijpingsprik. Nora besluit anders. Wanneer de lichte buikkrampen aanhouden en overgaan in rug weeën, blijkt de bevalling toch echt op gang te komen. Vandaag wordt hun dochter geboren.

Ineens gaat het snel en is er volledige ontsluiting. De rug weeën zijn niet fijn en nauwelijks op te vangen. Alles gaat ineens snel. Er wordt een knip gezet, zodat de bevalling voor Nora sneller gaat en dan ineens is ze er.
Nora doet het gelukkig goed. Ze laat direct van zich horen en mag bij mama op de borst liggen. Nora heeft geen ondersteuning nodig bij het ademen. Wel moet ze een paar dagen in de couveuse om haar temperatuur te regelen en krijgt ze wat plakkers voor de hartbewaking.

De eerste nacht slaapt Nora op de afdeling neonatologie, papa en mama slapen boven op de verpleegafdeling. De dag daarna verblijven papa, mama en Nora nog 5 dagen samen op de rooming -in kamer. Erg fijn om zo als gezin samen te kunnen zijn!
Daarna mag een ander gezin gebruik maken van deze kamer. Nora gaat terug naar de afdeling neonatologie en mama mag in het ziekenhuis op de verpleegafdeling, 2 verdiepingen hoger, verblijven. Zodat zij dicht bij Nora in de buurt is. Papa rijdt iedere dag naar het ziekenhuis om bij zijn gezin te zijn.

Nora doet het vanaf het begin erg goed. Na drie dagen mag haar infuus eruit en na acht dagen mag ze uit de couveuse. Vijf dagen later heeft Nora geen hartdipjes meer en mag ze ook van de monitor af. Wat een grote stappen zet ze toch!

Tijdens het maken van de foto’s oefent Nora even aan de borst en drinkt ze haar halve flesje leeg. Het badje was vermoeiend en het laatste beetje voeding geeft Jorne via de sonde. Papa wordt beloond met een prachtige glimlach van Nora. Zo mooi die kleine grijnsjes terwijl ze al lekker doezelt, gewoon weer lekker slapen. Lieve Nora groei maar goed, zodat je snel met papa en mama mee naar huis mag.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.